- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOverslag Antwerpen 3,3 procent in de plus

Overslag Antwerpen 3,3 procent in de plus

- Advertentie -

Delen

De overslag in de Antwerpse haven blijft groeien. Na negen maanden staat de totale overslag op 167,1 miljoen ton, een stijging van 3,3 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

In nagenoeg alle sectoren is sprake van een sterke groei. Containers gingen er in tonnage met +3,7 procent op vooruit (91,9 miljoen ton, 7.798.016 TEU), vloeibaar massagoed, zoals aardoliederivaten, nam toe met 2,4 procent (54,4 miljoen ton), conventioneel stukgoed, zoals staal, ging er met 7,7 procent (7,8 miljoen ton) op vooruit en roro-vervoer scoort een plus van 10,7 procent (3,7 miljoen ton) het lijstje van groeiers af.

Droog massagoed echter daalde. Kolen, ertsen en aanverwante ladingsoorten nam met 0,8 procent af.

(foto Havenbedrijf Antwerpen)

Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf Antwerpen is tevreden. “Ook dit kwartaal slagen we erin om aansluiting te vinden bij de sterke resultaten van de voorbije maanden, maar ook van de voorbije jaren. Antwerpen presteert immers al een tijdje uitstekend in een markt die gekenmerkt wordt door volatiliteit en schommelingen. Als je er in zulke omstandigheden in slaagt je marktaandeel enerzijds te vergroten en anderzijds te behouden, geeft dat vertrouwen voor de toekomst.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -