- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsASV strijdt voor laatste ligplaats Geertruidenberg

ASV strijdt voor laatste ligplaats Geertruidenberg

- Advertentie -

Delen

Geertruidenberg heeft geen oog voor de belangen van de binnenvaart, vindt de ASV. Die doet verwoede pogingen om de ligplaats aan de Timmersteekade voor kleine schepen te behouden. Volgens de vereniging kunnen die er geregeld niet afmeren of moeten ze vertrekken omdat de plek wordt toegewezen aan een rondvaartboot. De ASV vreest dat de ligplaats binnenkort helemaal wordt opgeheven ten gunste van historische vaartuigen.

Sunniva Fluitsma, onlangs statutair afgetreden van de ASV, heeft de gemeenteraad aangeschreven in de hoop dat die voor de binnenvaart opkomt. Bij de gemeente kwam de vereniging geen steek verder. “Wij hebben op allerlei manieren geprobeerd in contact te komen met een eventuele verantwoordelijke – bijvoorbeeld een wethouder – maar die blijkt er niet te zijn. Het is toch onbestaanbaar dat een probleem niet aan de orde gesteld zou kunnen worden omdat niemand erover gaat.”

Tijdens een overleg op 23 augustus met vertegenwoordigers van de gemeente werd duidelijk dat zelfs die enige ligplaats voor kleine binnenvaartschepen aan de Timmersteekade in gevaar komt, schrijft Fluitsma.  Maar: “Gaandeweg het gesprek leek het er wel op dat er een zeker begrip komt voor het feit dat het toch een vreemde zaak is dat een gemeente die zou nauw verbonden is (geweest) met de binnenvaart diezelfde binnenvaart kennelijk niet een echte vaste ligplaats wil verschaffen.”

 

Belang van de binnenvaart

“Uw gemeente is ooit een heel belangrijke gemeente en haven geweest voor de binnenvaart. Nog veel oud-schippers wonen dan ook in uw gemeente”, schrijft de ASV de raadsleden aan.

De locatie van de laatste openbare ligplaats. (illustratie Google Maps)

“Juist in deze tijden van congestie en luchtvervuiling zou het belang van de binnenvaart ook in uw gemeente duidelijk moeten zijn, waarbij de binnenvaart in een moeilijke tijd iedere steun kan gebruiken, waaronder het gebruik kunnen maken van een ligplaats. Echter, wij merken dat er ‘niemand’ belast is met binnenvaartzaken juist omdat er nauwelijks ligplaatsen voor de binnenvaart zijn.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -