Opvarende jacht overleden na aanvaring op ARK

0

Op het Amsterdam-Rijnkanaal (ARK) is ter hoogte van de Amsterdamse brug zaterdag 4 april rond 12.00 uur een motorjacht overvaren door een koppelverband. De twee opvarenden aan boord van het jacht zijn overboord gesprongen. Eén overleefde dat. Van de ander werd het levenloze lichaam aan het begin van de avond gevonden.

Brandweer en politie rukten uit met groot materieel, waaronder de traumahelikopter. De hele middag was het Amsterdam-Rijnkanaal gestremd voor de scheepvaart, terwijl duikers en politie zochten naar de vermiste persoon. Het Rotterdamse koppelverband met vier duwbakken geladen met schroot lag stil aan de oever, terwijl de politie aan boord onderzoek deed naar de toedracht van het ongeval.

Omstanders vertelden dat het kleine motorjacht met motorpech op het kanaal lag en dat de inzittenden overboord sprongen toen de aanvaring dreigde. Eén persoon, een 49-jarige man uit Helmond, kwam op eigen kracht aan de kant. De andere opvarende, een 66-jarige Helmonder, werd ’s avonds door duikers gevonden.

 

tekst en foto: Evert Bruinekool
Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.