- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOnthulling Caudicaria bij start Oosterscheldeweek

Onthulling Caudicaria bij start Oosterscheldeweek

- Advertentie -

Delen

Bij de start van de Oosterscheldeweek op zaterdag 4 september zal gedeputeerde Harry van der Maas het Zeeuwse kenmerk aanbrengen op de Caudicaria, de reconstructie van het Romeinse scheepstype dat 2.000 jaar geleden vanuit de monding van de Schelde naar Britannia voer met zout, visolie, en vissaus. De Oosterscheldeweek is van 4 tot en met 11 september.

De reconstructie werd onder auspiciën van Stichting Maritime Art & Design Colijnsplaat mogelijk gemaakt door meerdere cultuur- en participatiefondsen. Het Fonds voor Cultuurparticipatie doneerde wegens Covid-19 een extra bijdrage voor een bouwplaat van het vaartuig. Belangstellenden kunnen deze bij de lancering van het schip gratis meenemen. Het samenbrengen van de Caudicaria met de Nehalennia-tempel zal artistiek worden vastgelegd door een groep maritieme beeldende kunstenaars.

Nehalennia

De bouw van dit bijzondere schip is uitgevoerd door een enthousiast vrijwilligersteam van Colijnsplaatse bewoners. Zij hebben geheel belangeloos anderhalf jaar aan het schip gewerkt.

Tijdens het bouwproces ontstonden vragen over het schip, de relatie van het schip met godin Nehalennia en de vraag welke vaarroute het schip nam over de Schelde richting Britannia. Dimp Nelemans deed historisch onderzoek naar het antwoord op de vragen en bundelde deze in het boek Wat is Nehalennia zonder schip? Dat boek verschijnt eind oktober. Reserveren kan nu al via [email protected].

Presentaties

Het verhaal van godin Nehalennia en uitleg over de Caudicaria komen aan bod tijdens drie avonden in Dorpshuis de Brug van Colijnsplaat. Op 6, 8 en 9 september zijn geïnteresseerden vanaf 19.15 uur welkom. Reserveren kan via [email protected].

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -