- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNPRC’s Margriet Geluk is Jong Haventalent 2022

NPRC’s Margriet Geluk is Jong Haventalent 2022

- Advertentie -

Delen

In Rotterdam is Margriet Geluk uitgeroepen tot Jong Haventalent 2022. De 24-jarige Supply Chain Engineer werkt bij binnenvaartcoöperatie NPRC.

De bekendmaking wie van de drie genomineerden gewonnen gebeurde tijdens een online versie van de Dag van de Haven, die live werd uitgezonden vanuit het Nieuwe Luxor.

Jongeren

Margriet ontving de prijs uit handen van Jan van Dinther, die bij Siemens werkt. Even eerder hadden havenwethouder Arjan van Gils en president-commissaris Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam aangegeven hoe belangrijk de instroom en inbreng van jongeren in de haven en logistiek zijn. Onder meer voor de vernieuwing en energietransitie.

Op zoek naar digiboys en digigirls

“Slimme data-oplossingen bedenken voor de supply chain van de toekomst, dat is waar ik dagelijks mee bezig ben”, presenteerde Margriet zichzelf in een video om zichzelf in aanloop naar de verkiezing te pitchen. “De haven kan nog wel wat slimme digiboys en digigirls gebruiken.”

De uitslag was deels gebaseerd op stemmen van leden van de Havenvereniging en bezoekers van de website en deels op het oordeel van de jury. De andere twee genomineerden zijn Niels Lobbes (27) die als logistiek consultant werkt bij Venturn, en Heleen van Tilborgh (27), projectleider energietransitie Haven bij de gemeente Rotterdam.

Stem laten horen

Nu ze is gekozen wil Margriet andere jonge talenten uitdagen om op een andere manier naar logistiek te gaan kijken om zo samen te werken aan de haven van de toekomst. Na de uitreiking van de bijbehorende prijs werd haar gevraagd wat ze nu gaat doen. “Eerst wat afspraken van morgen afzeggen en een plan de campagne maken.”

Nog tijdens de uitzending kon ze aan de bak. Ze zat met topmannen Castelein en Van Gils aan tafel. Ze deed meteen een beroep op hen en op het havenbedrijfsleven: “Het is belangrijk dat jonge talenten de kans krijgen om hun stem te laten horen.” Maar ook op de jongeren zelf: “Grijp die kans als je om je mening gevraagd wordt.”

“Claim dat naar je geluisterd wordt”, vond ook Castelein. “Samen met je collega’s en vrienden en vriendinnen. Een goed bedrijf zal dat omarmen. Als het dat niet doet, moet je naar een ander bedrijf.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -