- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNeste-topman Bart Leenders is Havenman van het Jaar 2021

Neste-topman Bart Leenders is Havenman van het Jaar 2021

- Advertentie -

Delen

Bart Leenders, Vice President Production Renewable Products bij de Finse energiemultinational Neste, is gekozen als Rotterdamse Havenman van het Jaar 2021. Dat heeft de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar bekendgemaakt.

Aanleiding van de onderscheiding van Havenman van het Jaar 2021 is de betrokkenheid van Bart Leenders bij een reeks van investeringen van Neste in Rotterdam. Eind vorig jaar nam het bedrijf voor 258 miljoen euro de raffinaderij van ‘buurman’ Bunge over. In april kondigde het een investering van 190 miljoen euro aan in de aanpassing van de huidige raffinaderij voor de productie van duurzame vliegtuigbrandstof. Kort daarop werd bekend dat Neste in Rotterdam een tweede raffinaderij wil bouwen. Daarmee is een bedrag van 1,5 miljard euro gemoeid is. De definitieve investeringsbeslissing hiervoor wordt begin 2022 verwacht.

Deltalinqs

Het wereldwijd opererende Neste is sinds 2011 gevestigd op de Maasvlakte met een raffinaderij die louter hernieuwbare brandstoffen produceert. De onderneming wil een voortrekkersrol spelen in de voor de haven van Rotterdam cruciale energietransitie.

Bij de benoeming van Bart Leenders heeft ook meegewogen dat hij zich niet alleen inzet voor zijn eigen bedrijf, maar ook voor het bredere belang van de Rotterdamse haven. Hij vertegenwoordigt de sector renewables in het bestuur van havenondernemingsvereniging Deltalinqs en is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Biobrandstoffen (NVDB).

Uitreiking uitgesteld

Bart Leenders is de 41ste havenprominent op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto, krijgt uitgereikt. Hij wordt de opvolger van Annet Koster, directeur van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), de nog fungerende Havenvrouw van het Jaar 2020.

De traditie wil dat de onderscheiding wordt uitgereikt op een feestelijke bijeenkomst op de tweede maandag van het nieuwe jaar, in het bijzijn van oud-Havenmannen en -vrouwen, havenautoriteiten, leden van de havengemeenschap en vertegenwoordigers van de media. In verband met Covid-19 wordt dit evenement uitgesteld tot 11 april.

De Stichting Havenman/vrouw van het Jaar bestaat uit een bestuur van vier voormalige leden van Havenpersclub Kyoto, zijnde onafhankelijke journalisten, de drie laatst gekozen Havenmannen, het laatst gekozen Jong Haventalent en drie sponsors van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -