- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsInfracapital koopt ook containeroperator MCS

Infracapital koopt ook containeroperator MCS

- Advertentie -

Delen

MCS, containeroperator en exploitant van inland terminals in het noorden van Nederland, is overgenomen door Infracapital. Dat is de infrastructuurtak van de Britse vermogensbeheerder M&G. Infracapital name eerder dit jaar ook al BCTN over.

MCS (Multimodel Container Services Beheer) is een van de grote spelers in de Nederlandse containerlogistiek. De meeste klanten van MCS zitten in het noorden van Nederland, met een sterke focus op de export van landbouwproducten. Jaarlijks verscheept MCS ongeveer 100.000 containers vanuit zijn drie terminals in Meppel, Leeuwarden en Groningen. Het bedrijf zet elf binnenvaartschepen in.

BCTN

Infracapital investeert met name in duurzame infrastructuur waarvan de potentie nog niet optimaal wordt benut. Met de aankoop wil Infracapital duurzame binnenvaart stimuleren. Eerder dit jaar nam het fonds BCTN over, de exploitant van inland containerterminals in Zuid-Nederland en Vlaanderen. Door BCTN en MCS samen te brengen, hoopt Infracapital verdere groeimogelijkheden te creëren voor klanten die hun impact op het milieu proberen terug te brengen.

Verschuiving naar binnenvaart

“We zijn natuurlijk erg blij met de overname van MCS”, zegt managing director Herman Deetman van Infracapital in een toelichting. “We zien overal dat bedrijven, in alle soorten en maten, hun milieu-impact proberen te verminderen. MCS en BCTN kunnen de toekomst van duurzame scheepvaart vormgeven in deze regio.”

Hij vervolgt: “De bedrijven complementeren elkaar en kunnen zo profiteren van de structurele verschuiving naar de binnenvaart. Die verschuiving wordt steeds meer gedreven door de noodzaak om de CO2-uitstoot van vrachtvervoer te verminderen en files op wegen en in havengebieden in te dammen.”

Groeiambities

Nutte Visser, CEO van MCS, voegt daaraan toe: “Als management van MCS zijn we erg blij met Infracapital als nieuwe aandeelhouder. Ze hebben een gedegen kennis van de markten waarin wij actief zijn. Infracapital heeft vertrouwen in onze groeiambities en zal ons daarin bijstaan. We verheugen ons op de samenwerking en verwachten dat we onze klanten in de toekomst alleen nog maar beter van dienst kunnen zijn.”

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -