NMa: "Helder advies" van Verberk

0

Binnenvaartambassadeur Arie Verberk heeft een helder advies uitgebracht. Dat zei Henk Don, lid van de raad van bestuur. 

"De NMa spreekt hiervoor haar waardering uit. Ik ben ervan overtuigd dat het advies een goede opmaat kan vormen voor een verdere professionalisering van de binnenvaart. Die maakt de sector sterker, en houdt ook goed rekening met de belangen van de consument."

"Oplegregeling terecht afgekeurd"
"De binnenvaartambassadeur concludeert dat het niet wenselijk is om capaciteitsbeperkende crisismaatregelen te treffen, zoals een oplegregeling", aldus Don. "Met deze conclusie ben ik blij. Niet voor niets had de NMa de oplegregeling eerder na een grondige analyse afgekeurd."
De meeste actiepunten die de binnenvaartambassadeur in zijn advies noemt, zijn verstandig en verenigbaar met de Nederlandse en Europese mededingingsregels, oordeelt Don.
Die er echter aan toevoegt: "Twee van de actiepunten zouden een mededingingsbeperkend effect kunnen hebben, afhankelijk van de uitwerking. Dit geldt voor de introductie van een prijsindex en voor het oprichten van samenwerkingsverbanden. De NMa blijft bereid om de concrete uitwerking van deze plannen te toetsen. Daarbuiten zien wij er scherp op toe dat initiatieven in de binnenvaartsector steeds in overeenstemming zijn met de Mededingingswet."

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.