- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe wachtplaatsen voor tankers in Afrikahaven

Nieuwe wachtplaatsen voor tankers in Afrikahaven

- Advertentie -

Delen

Half maart zijn achttien nieuwe wachtplaatsen voor de binnenvaart opgeleverd in de monding van de Afrikahaven. De ligplaatsen zijn speciaal bedoeld voor tankers met gevaarlijke stoffen.

Door het verdwijnen van bestaande kegelwachtplaatsen als gevolg van nieuwe en uitgebreide terminals was de aanleg noodzakelijk geworden, aldus Havenbedrijf Amsterdam.

Auto-afzetplaats

Het werk dat van november 2017 tot februari 2019 duurde, bestond uit het ontgraven van 5 hectare grond en het verleggen van een 200 meter lange dijk. Hierdoor konden achttien ligplaatsen worden gemaakt voor binnenvaartschepen tot 135 meter.

Er zijn drie steigers plus een betonnen steiger die gaat fungeren als auto-afzetplaats en als wachtplaats voor coasters. Er komt nog een watertappunt op de steiger, zodat schepen drinkwater kunnen innemen, en een afvalstraat waar schippers hun huisvuil kunnen afgeven.

Over water afgevoerd

Bij de openbare aanbesteding had het Havenbedrijf als voorwaarde dat zoveel mogelijk afgegraven grond over water zou worden afgevoerd. In totaal ging het om 500.000 m3.

Een deel van de vrijgekomen grond is gebruikt voor de aanleg van de Markerwadden langs de dijk Enkhuizen-Lelystad.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -