Nieuwe uitzenddatum ‘Ode aan de rivier’ nog niet bekend

0

Door het overlijden van Harry Mulisch is de programmering van Nederland 2 gisteravond aangepast. Daardoor werd de Andere Tijden-pecial Ode aan de rivier zondagavond niet uitgezonden. In plaats daarvan kwam een documentaire over Harry Mulisch.

De ook op deze website aangekondigde uitzending duurt vijftig minuten en bevat unieke archiefbeelden. Van het zeilbootje dat als veer dienst deed tot de Beneluxtunnel, van de overstroming van de Maas in 1926 tot de dijkdoorbraken in 1993/1994. Van de zalmvisserij tot de waterzuiveringsinstallatie, van de woest kolkende rivier tot de gekanaliseerde stroom, van de Rijnaak met zeilen tot de duwbak, van de houten kruiwagen tot de havenkraan.
Een beeld van de modernisering van Nederland in de afgelopen eeuw (en van wat er naar de verdoemenis ging) en een lofzang op de schoonheid van het rivierenlandschap.

In de special komen veel prachtige oude beelden voorbij: onder andere van Maastricht (Sint Servaesbrug tijdens hoog water 1929), Nijmegen (ijskruien op de Waal 1940), Gorinchem (ijsbrekers op de Merwede 1963), Rotterdam (Gelderse kade 1925).

Ode aan de rivier zal alsnog worden vertoond. Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekend.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.