- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe stichting dreigt Harbers met rechter om ontgasverbod af te dwingen

Nieuwe stichting dreigt Harbers met rechter om ontgasverbod af te dwingen

- Advertentie -

Delen

Vandaag (4 april) is de stichting Tankvaart Dampvrij opgericht. Die heeft als doelstelling dat er zo snel mogelijk een Nederlands verbod komt op varend ontgassen.

De stichting is opgericht door tankvaartondernemers Hans de Waard (voorzitter) en Roger Veen (secretaris/penningmeester). In een toelichting schrijven ze dat “de tankvaart snakt naar betaalbaar en probleemloos ontgassen. Bedrijven die zich met dampverwerking bezig houden lopen tegen allerlei juridische en maatschappelijke obstakels aan. Ook een onwillige overheid, die welhaast gestuurd lijkt te worden door de vervuiler die betaald… De petrochemisch producenten?”

Mensen of bedrijven die met een dampverwerkingsinstallatie afgifte van assen mogelijk willen maken, kunnen bij de stichting terecht voor hulp en advies. Ook kunnen mensen er  (anoniem) om onderzoek vragen als ze misstanden ervaren of belemmerd worden bij het emissieloos ontgassen.

Naar de rechter

Aansluitend op de oprichting heeft Tankvaart Dampvrij verantwoordelijk minister Mark Harbers gesommeerd om binnen dertig dagen over te gaan “tot een algeheel ontgasverbod aan de buitenlucht”.

De initiatiefnemers bieden de minister van Infrastructuur en Waterstaat de kans om binnen de termijn met hen in gesprek te gaan als hij hen van zijn standpunt wil overtuigen… Dan zullen zij Harbers van zíjn ongelijk overtuigen. Mocht hij hier “geen gebruik van maken en geen verbod binnen de gestelde termijn afkondigen”, dan stapt Stichting Tankvaart Dampvrij in Nederland naar de rechter en naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. Kennelijk moet dit, waar alle partijen het over eens zijn, afgedwongen worden bij de rechter. Daar word je toch treurig van. Het past wel in het algemene beeld: alle energie gebruiken om vooral NIETS te hoeven doen.

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -