- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe regering NRW zet in op binnenvaart

Nieuwe regering NRW zet in op binnenvaart

- Advertentie -

Delen

In Noordrijn-Westfalen is Hendrik Wüst (foto) van de CDU benoemd tot verkeersminister in de nieuwe deelstaatregering. Coalitiepartners CDU en FDP geven in hun regeerakkoord aan de binnenvaart te willen versterken.

De vaarwegen, en dan met name de West-Duitse kanalen, moeten intensiever worden benut. Daartoe gaat de nieuwe regering van Noordrijn-Westfalen (NRW) het Waterwegen- en Havenconcept van de vorige regering verbeteren en zo snel mogelijk uitvoeren.

Innovatieve concepten en (bouw)technische maatregelen moeten bijdragen aan meer slagkracht voor de binnenvaart. Verder gaat NRW zich in Berlijn sterk maken voor het verhogen van bruggen over kanalen en rivieren.

 

Akkoord met ARA-havens

Ook de verdieping van de Rijn krijgt prioriteit. Daar wil NRW in samenwerking met de bondsregering en andere deelstaatregeringen zo snel mogelijk werk van maken. De deelstaat wil ook een samenwerkingsakkoord sluiten met de havens van Rotterdam, Antwerpen, Zeebrugge en Amsterdam. Met Hamburg heeft men al eerder zo’n akkoord gesloten.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -