- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGemeenten Randmeren geven extra geld voor maaien waterplanten

Gemeenten Randmeren geven extra geld voor maaien waterplanten

- Advertentie -

Delen

Op 3 juli wordt op de Randmeren gestart met het maaien van waterplanten. Hooggroeiende waterplanten als fonteinkruiden zorgen voor veel overlast bij waterrecreanten. Een extra financiële bijdrage van de zestien gemeenten in de Coöperatie Gastvrije Randmeren maakt deze zomer voldoende maaien mogelijk.

De waterrecreatiesector – HISWA Vereniging, Sportvisserij Nederland, Platform Waterrecreatie, Watersportverbond – is daar blij mee. “De waterplanten veroorzaken onveilige situaties doordat boten vastlopen en zwemmers verstrikt raken. Tijdig maaien is de remedie”, stellen ze.

Terugkerend probleem is de financiering van het maaien. De afgelopen drie jaren werd met hulp van een subsidie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu het maaien goed georganiseerd. Deze subsidie kwam bovenop het geld dat de zestien gemeenten binnen de Coöperatie Gastvrije Randmeren bij elkaar brachten. In totaal kon hierdoor 450 hectare gemaaid worden. Dat zorgde voor “een acceptabel watersportgebied” voor zeilwedstrijden, zeilen, sloepvaren, surfen en snelvaren, zoals de watersportorganisaties het omschrijven.

 

Op zoek naar alternatief

Voor dit jaar kwam er geen geldt Den Haag. Daarom zocht de waterrecreatiesector naar een alternatief. Gerdina Krijger, regiomanager bij HISWA Vereniging: “Grote dank aan de Coöperatie Gastvrije Randmeren en de bij haar aangesloten gemeenten voor de inzet en de extra bijdragen. Hoewel de waterplanten een grote zorg blijven, kunnen we deze zomer in ieder geval varen!”

foto: Voorgaande jaren werd er ook gemaaid. (archieffoto E.J. Bruinekool Fotografie)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -