- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe Director Containers bij HbR, meer oog voor achterland

Nieuwe Director Containers bij HbR, meer oog voor achterland

- Advertentie -

Delen

Op 1 maart start Hanna Stelzel als Director Containers op de afdeling Commercie van Havenbedrijf Rotterdam (HbR). Ze is dan verantwoordelijk voor alle activiteiten binnen de containerketen op zee, in de haven en het achterland. Stelzel volgt Hans Nagtegaal op.

Hanna Stelzel heeft een achtergrond in de Duitse auto-industrie, logistiek en digitalisering. Ze werkt sinds 2018 bij Havenbedrijf Rotterdam en heeft in verschillende functies bijgedragen aan het verhogen van de efficiency in de logistieke keten. Stelzel zal zich in haar nieuwe rol focussen op de efficiënte en duurzame afhandeling van containers in de gehele logistieke keten via Rotterdam.

Hele containerketen

Om de positie van de Rotterdamse haven als containerhub verder te versterken, kijkt het Havenbedrijf naar de capaciteit en efficiëntie van de gehele containerketen – niet alleen die van de deep sea-terminals. Om in 2035 zo’n 8 miljoen TEU meer te kunnen afhandelen is een naadloze integratie van zee en achterland nodig, vindt de havenbeheerder. Daarom moeten ook de verbindingen tussen haven en achterland efficiënter worden.

Daarnaast is samenwerking met marktpartijen in het optimaliseren van de digitale infrastructuur van groot belang. Deze ambitie vraagt van partijen dat zij informatie uitwisselen en samenwerken in het belang van de Rotterdamse haven.

Achterland

Matthijs van Doorn, directeur Commercie bij Havenbedrijf Rotterdam, zegt: “De containeroverslag zal de komende decennia blijven groeien. Rotterdam heeft vroegtijdig geïnvesteerd in het uitbreiden van de capaciteit in de haven en zal deze groei op een duurzame en efficiënte manier faciliteren. Ook richting het achterland.”

“Hanna is met haar jarenlange ervaring in digitale procesoptimalisatie en achterlandlogistiek de aangewezen persoon om ons te helpen deze ambities te realiseren en verder te gaan bouwen aan een toekomstigbestendig en evenwichtig logistiek systeem.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -