- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe simulatoren op Urk

Nieuwe simulatoren op Urk

- Advertentie -

Delen

ROC Friese Poort heeft op de school in Urk twee nieuwe binnenvaartsimulatoren. Leen Verbeek, de  Commissaris van de Koning van Flevoland stelde de geavanceerde leermiddelen vrijdag 20 januari officieel in gebruik. Dat deed hij door op een van de simulatoren Rotterdam binnen te varen en de Erasmusbrug te passeren.

ROC Friese Poort biedt maritiem onderwijs aan in de vestigingen Urk en Sneek. In Sneek ligt de nadruk op maritiem technische vakken en op Urk wordt nautisch onderwijs verzorgd. Zo is de locatie Urk de grootste visserijschool van Nederland. Onlangs ontving de locatie een goede beoordeling van de Onderwijsinspectie.

ROC Friese Poort zet zich in voor vakmanschap en persoonlijke groei van de studenten, en dat met ‘toekomstgericht onderwijs’. Dat betekent dat de onderwijsinstelling maatwerk ontwikkelt samen met bedrijven en kiest voor innovatief en eigentijds onderwijs. Om de studenten voor te bereiden op werk in de geavanceerde nautische en maritieme technische wereld, wordt gebruik gemaakt van hypermoderne leermiddelen. Zoals de nieuwe simulatoren, waarmee de situatie in de stuurhut levensecht wordt nagebootst.

 

Contractonderwijs

De binnenvaartsimulatoren zijn vernoemd naar twee prominente Urker binnenvaartschepen: de Jelle Auke en de Hinte.  De Jelle Auke is een duw-/sleepboot en was één van de eerste ijsbrekers van het IJsselmeer. De Hinte was het eerste binnenvaartschip van Urk.

Met de simulatoren kunnen studenten zich in een veilige, virtuele omgeving voorbereiden op de praktijk. Bedrijven hebben er ook voordeel van. Zij kunnen in een simulatieomgeving oefenen met nieuwe ontwikkelingen en regelgeving, binnen actuele en gewijzigde praktijksituaties in havens en vaarwegen.

Bij ROC Friese Poort zien ze de investering in de simulatoren als een belangrijke stap voor het contractonderwijs. Want ook volwassenonderwijs maakt een belangrijk deel uit van de nautische opleidingen op Urk. Er wordt gedacht over een maritiem trainingscentrum waar bijvoorbeeld maritieme veiligheidscursussen gegeven kunnen worden.

 

foto: Commissaris van de Koning in Flevoland Leen Verbeek (rechts) en bestuursvoorzitter Micha van Akkeren van ROC Friese Poort (foto: Evelienfotografie)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -