- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMachinekamerbrand loopt goed af

Machinekamerbrand loopt goed af

- Advertentie -

Delen

Donderdag 19 januari is aan het eind van de middag op het IJsselmeer brand uitgebroken op een binnenvaarttanker. Het 50 meter lange schip was leeg van gasolie en voer ter hoogte van Wieringermeer. De twee bemanningsleden bleven ongedeerd. Reddingsboten van de KNRM wisten het schip naar werkhaven de Oude Zeug te slepen waar de brandweer de brand bluste.

Na de melding spoedden reddingsboten van Enkhuizen, Medemblik, Den Oever en Andijk – waarvan enkele met brandweerlieden aan boord – zich naar de tanker. Het motortankschip was leeg onderweg van Den Oever naar Enkhuizen. Bijna 2 mijl uit de kust, ter hoogte van werkhaven de Oude Zeug in de Wieringermeer, ontdekten de schipper en matroos brand in de machinekamer. Ze probeerden de brand te blussen, maar daar slaagden ze niet in. Vervolgens sloegen ze alarm brachten ze zich in veiligheid op het voordek.

Nadat brandweerpersoneel aan boord was gegaan en oordeelde dat het schip veilig naar de wal gebracht kon worden, sleepte de Medemblikse reddingsboot Bernardine de tanker naar de werkhaven van de Oude Zeug. Daar  was het vuur snel onder controle.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -