- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuw pronkstuk in motorenlokaal Maritieme Academie Harlingen  

Nieuw pronkstuk in motorenlokaal Maritieme Academie Harlingen  

- Advertentie -

Delen

In het motorenlokaal van Maritieme Academie Harlingen staat sinds 26 november een nieuw studieobject te pronken. De generatorset is afkomstig uit Superjacht Seawolf en wordt als lesmateriaal gebruikt bij de vakken Motorenkennis en Onderhoud van op het vmbo: Scheeps- en Jachtbouw en Rijn-, Binnen- en Kustvaart. 

Donatie

“We zijn ontzettend blij met deze donatie. Het is een uitbreiding van het huidige aanbod van generatoren”, vertelt directeur Arjen Mintjes van de Maritieme Academie Harlingen. “Met deze generatoren leren onze leerlingen in de praktijk hoe ze de verschillende motoren in de machinekamer aan boord van een schip moeten onderhouden en storingen moeten verhelpen.”

De plaatsing van de generatorset was op zichzelf ook een lesopdracht. Mintjes: “Een zeer leerzame opdracht voor de leerlingen uit de bovenbouw. Hoe installeer je een motor? Hoe zorg je voor de juiste aansluitingen en wat is ervoor nodig om een motor aan de praat te krijgen?”

Seawolf

De Seawolf is een superjacht. In een vorige carrière heeft het schip dienst gedaan als zeesleper Clyde bij rederij Smit. De Clyde is in 1957 gebouwd door de inmiddels gestopte Nederlandse scheepswerf J & K Smits. Het schip onderging een vier jaar durende refit (1998-2002), waarbij het werd omgebouwd van zeesleepboot tot luxe jacht.

De Seawolf biedt plaats aan maximaal twaalf gasten. Aangedreven door twee Smit Man RB666-motoren van 1.500 pk heeft het jacht een topsnelheid van 15 knopen en een kruissnelheid van 12 knopen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -