Nieuw havenavontuur van Fred

0

Er is een nieuw boek verschenen over de avontuurlijke hond Fred: Fred en het geheim van de haven. Maar het is meer dan een boek: zo zijn er (weer) liedjes, een luisterboek, voorstellingen en nu bovendien ook een app waarmee de lezertjes met behulp van augmented reality in Rotterdam zelf kunnen speuren naar het geheim van de haven.

De opvolger van deel 1, Fred en de haven, heeft een spannend verhaal van Bram Klein, vrolijke nieuwe liedjes door Bart Wijtman en Joris Lutz en prachtige illustraties van Sebastiaan de Ruiter. Maikel Coomans verzorgde de app.

Speurtocht

Met het boek kun je de gratis Fred-app downloaden en activeren en hoor je het verhaal en de tien liedjes voorgelezen en gezongen door acteur Joris Lutz. Daarna kan je met augmented reality op de smartphone via vier locaties op zoek naar het geheim in het echte Rotterdam. Door de app en de game worden kinderen op een eigentijdse manier gestimuleerd om na het lezen van het boek zelf naar buiten te gaan, te bewegen en de stad te ontdekken.

Joris Lutz overhandigde het eerste exemplaar aan Jean-Paul Duurland, marketingmanager bij de RET. (foto Mirjam Lems Fotografie)

Tram

De presentatie vond plaats tijdens een rit in een speciale RET-Fred-tram door Rotterdam. Het eerste exemplaar van het boek overhandigde Lutz op 28 augustus aan Jean-Paul Duurland, marketingmanager van de RET. Het openbaarvervoerbedrijf sponsorde het boek, de app, de liedjes en de voorstellingen; ook het DeltaPORT Donatiefonds en Rotterdam Maritime Capital of Europe maakten de productie mede mogelijk.

Het boek is uitgegeven door Watermerk en telt 40 pagina’s. De prijs is 17,95 euro (inclusief de app). Kijk voor meer informatie op www.fred010.nl.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.