- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuw boek van Willem Eerland

Nieuw boek van Willem Eerland

- Advertentie -

Delen

Er is een nieuw boek verschenen met schilderijen van Willem Eerland. De belangrijkste thema’s uit het werk van de hedendaagse maritiem schilder zijn de zeilvaart, sleepboten, klassiek- en moderne jachten en havengezichten. Op zaterdag 30 september signeert hij The Maritime Paintings of Willem Eerland op de eerste dag van de gelijknamige expositie in Galerie Kinderdijk in Nieuw-Lekkerland.

“Toen in 2012 mijn eerste boek Seaworthy lV werd uitgebracht, had ik geen idee hoe dat ontvangen zou worden. Het was een verassing dat er veel en uitsluitend positieve reacties kwamen op de relatief kleine oplage, 800 stuks”, aldus Eerland. “Waarschijnlijk van mensen, die net als ik zelf, van schepen houden. Het geeft niet wat voor schepen, als zij maar waardig geschilderd zijn in hun natuurlijke omgeving. Geen zeilschepen in een onwaarschijnlijke wolk van zeilen als dat niet gepast is en geen kromme bootjes die op het water liggen in plaats van er in.”

Hij kreeg zoveel reacties dat hij al snel weer over een volgende uitgave begon na te denken. “Maar dit was niet realistisch. Het vorige boek was immers een overzicht van mijn oeuvre. Maar net als met het tot stand komen van een schilderij ging het ook met dit boek. Langzaam begon er een plannetje te broeien en te groeien.”

 

Maritieme toeschouwer

“In dit boek wil ik graag wil laten zien hoe ik teken en schilder, hoe zo’n schilderij tot stand komt. Ook denk ik niet dat iemand het erg zal vinden dat de reddingboot-paarden van Terschelling en de koeien, waarvan ik die laatsten dagelijks kan observeren vanuit mijn studio, een plaatsje in het boek hebben gekregen.”

“Verder zijn er vijf pagina’s ingeruimd voor werk van onze talentvolle dochter Carolina. Sommige werken hebben we samen gemaakt. Uiteindelijk zijn er naast het werk wat we ook in het vorig boek hebben gebruikt vijftig nieuwe maritieme werken geplaatst waarvan sommige stapsgewijs laten zien hoe ze tot stand zijn gekomen.”

“Natuurlijk is dit, net als het vorige, geen echt kunstboek”, relativeert Eerland. “Ik ben en voel mij ook geen kunstenaar. Als maritieme toeschouwer probeer ik slechts uitdrukking te geven van de vele indrukken die ik vanaf mijn vijfde jaar aan boord van schepen heb opgedaan. Indrukken van lucht, water en schepen.”

Het boek wordt in eigen beheer uitgegeven en is te koop bij Tableau Maritime Cards. Bestellen kan via [email protected]  of (0184) 68 48 84. De prijs is € 19,95 ( exclusief € 4,95 verzendkosten).

Galerie Kinderdijk is gevestigd aan de Planetenlaan 11D in Nieuw-Lekkerland (naast de Primera). Kijk voor openingstijden op de site.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -