- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSteil verhuist naar Godorf

Steil verhuist naar Godorf

- Advertentie -

Delen

In Keulen wordt de haven Deutz heringericht tot een woonwijk aan het water. Daarom verhuist het recyclingbedrijf Theo Steil naar de haven van Godorf. Het vergunningstraject daarvoor is inmiddels gestart.

Havenactiviteiten hebben geen toekomst meer in Keulen-Deutz. Eind 2016 verkocht Häfen- und Güterverkehr Köln AG (HGK) zijn grond in dit stadsdeel aan de stedelijke ontwikkelingsmaatschappij Moderne Stad. Die gaat in Deutz een woon- en werkkwartier realiseren. Havenbedrijf RheinCargo gaat de logistieke activiteiten in de haven van Deutz afbouwen en eind 2020 stopzetten.

 

Tussenoplossing

Theo Steil recyclet in Deutz sinds 1989 metaal. Het bedrijf behandelt schroot en slaat dit ook op. Steil is aangewezen op een groot terrein waar goederen kunnen worden overgeslagen op treinen en binnenschepen. In de haven van Keulen is echter nog maar weinig beschikbare ruimte.

Als tussenoplossing mag Steil zijn activiteiten nu voortzetten op een 14.000 m² groot terrein aan het derde havendok in Keulen-Godorf. Daar wordt nu nog massagoed wrdt overgeslagen.

De Deutz-haven in Keulen wordt een woonwijk. (foto HGK)

Mocht in Godorf in de toekomst een vierde havendok worden gegraven, dan kan Steil verhuizen naar een terrein aan dit nieuwe dok. De plannen om de haven van Godorf te verruimen bestaan al lang maar zijn omstreden en liggen voorlopig in de ijskast.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -