Neuss Trimodal achtste ‘extended gate’ ECT

0

Neuss Trimodal Terminal is toegetreden tot  het netwerk dat ECT onder de naam European Gateway. De Duitse containerterminal is inmiddels de achtste.

 Met European Gateway Services bieden ECT en zijn partners "efficiënte, betrouwbare en duurzame spoor- en binnenvaartverbindingen aan tussen de Rotterdamse haven en het Europese achterland en tussen de terminals in het netwerk onderling", aldus ECT.

Vier binnenvaartverbindingen per week
Neuss Trimodal is een trimodale containerterminal in Noordrijn-Westfalen. Met een oppervlakte van 13,3 hectare een opslagcapaciteit van meer dan 10.000 TEU en acht sporen ziet ECT deze terminal als een belangrijke aanwinst voor het netwerk van European Gateway Services.
Tussen Rotterdam en Neuss Trimodal worden vier spoor- en vier binnenvaartverbindingen per week aangeboden. Vanuit Neuss zijn er verdere verbindingen richting Oostenrijk, Italië en Hongarije.

Medio 2012 zal ECT zijn cross-border douanevergunning uitbreiden met de lokatie Neuss, zodat containers ook documentloos vervoerd kunnen worden.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.