- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsNederlands Loodswezen bestelt vier tenders bij NGS

  Nederlands Loodswezen bestelt vier tenders bij NGS

  - Advertentie -

  Delen

  Nederlands Loodswezen laat vier M-klasse loodstenders bouwen bij Next Generation Shipyards (NGS) in Lauwersoog. De schepen dienen ter vervanging van vier tenders uit de Discovery-klasse uit 1996. Ze gaan dienst doen in verschillende loodsregio’s.

  De vier nieuwe tenders zijn een doorontwikkeling van de Mira, een duurzaam tender-ontwerp uit 2020. Daarbij werd door gewichtsbesparingen, slimme technologie en een verbeterd rompontwerp een brandstofbesparing van 30 procent behaald. De nieuwe schepen zijn, net als de Mira, ontworpen door scheepsdesigner Camarc.

  Kleinere CO2-footprint

  Het Loodswezen streeft ernaar om zo duurzaam mogelijk te opereren. “We zijn binnen de huidige technische mogelijkheden al enige tijd op zoek naar een scheepstype waarbij we onze CO2-footprint verkleinen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van onze dienstverlening”, stelt directeur Herman Broers.

  De benodigde financiering voor dit project is verkregen bij Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Die speelde ook een rol bij de financiering van de grote loodsvaartuigen uit 2010.

  Next Generation Shipyards

  Het Loodswezen heeft er andermaal voor gekozen om de schepen te laten bouwen bij Next Generation Shipyards uit Lauwersoog. Broers: “Bij de bouw van de Mir’ en de daaropvolgende verbeteringen aan het ontwerp van deze loodstender zijn wij onder de indruk geraakt van het vakmanschap en het innovatief vermogen van deze jonge werf in het noorden van Groningen.”

  De vier tenders moeten in 2023, 2024 en 2025 in de vaart komen.

  Goed vooruitzicht

  Directeur Dirk Keizer van NGS is bijzonder blij met het vertrouwen van het Loodswezen. “Wij zullen er alles aan doen om deze opdracht naar tevredenheid uit te voeren.” Voor NGS, waar circa 70 medewerkers werken, betekent deze order een goed vooruitzicht en een goede vulling van zijn capaciteit.

  Ook tijdens de bouw wordt op de CO2-footprint gelet. Met zonnepanelen wekt de werf bijvoorbeeld meer energie op dan er jaarlijks bij de werkzaamheden wordt gebruikt.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -