- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwNaam mcs Friendship zegt veel

Naam mcs Friendship zegt veel

- Advertentie -

Delen

Friendship betekent starten op het voordek, tien jaar samenwerken aan boord, sinds zes jaar maritieme zakenpartners en succesvol in binnenlands containervervoer. Een veelzeggende naam.

Na wat gezoek op de 17 TEU lange en 5 TEU brede laadvloer vinden we op vak 5, de vergaderkeet annex keuken, slaap- en tijdelijke woonruimte van de ondernemers Sander Bosch en Klaas Ooms. In de voortent van dit onderkomen (zonder ADNR) tussen de voorraad rijst, brood en boter aan de koffie start het verhaal ergens in China waar Rensen Shipbuilding een 135 x 14,20 meter voor Bosch en Ooms Binnenvaart BV liet bouwen.

(foto Johan de Witte)

Natuurlijk gingen ze er eens kijken en ze respecteerden die kleine Chinezen in hun bouw en werkdynamiek met zo’n kanjer van een rivierschip. De afbouw bij Dolderman leverde niet uitsluitend kwaliteit, maar eveneens friendship op. Op 20 augustus commentaarloos proefgevaren. Open dag in het vlak bij Dolderman gelegen café De Metz, en daarna wegwezen naar de terminal.

Eerste nieuwbouw
Na een rondje over de Friendship wordt opnieuw duidelijk dat Dolderman en het afbouwteam kwaliteit een plus geven met design. "Het is onze eerste nieuwbouw”, zeggen Bosch en Ooms. De equipement hebben we zelf samengesteld en we hebben eraan gewerkt om binnen het budget te blijven." Niettemin overtuigen rvs afvoerpijpen en suppletietanks van hetzelfde materiaal aan het machinekamerplafond, John Deere-aggregaten en twee 3512-Caterpillars dat je hier wel mee vooruit kan.
Constructie en Machinebouw Primade realiseerde hier in opdracht van Dolderman een aluvloer en frameafdichting die ‘langszij’ het juweliersvak ligt. Voorop dwaal je eveneens over deze vloer tussen twee maal 1300 millimeter Verhaar met energie van C18 Cat. In de Kampers-stuurhut zijn de mannen van Verveer ‘uit hun dak’ gegaan met een eiken gebeitste lessenaar met vleugels. Het schip is onder klasse Veritas gebouwd en heeft onbeperkt ADNR.

Frontrunner
Jan van der Ham gaf in 2003 zijn medewerkers Sander Bosch en Klaas Ooms de kans om zijn Camaro te kopen. Dit legendarische, 9 meter brede containerschip was voor de partners een succesvol begin. Een jaar later werd het schip ingeruild voor de frontrunner met twee Holland Roer Propellers die Friendship werd genoemd en in 2006 bij Tinnemans werd verlengd.
Sander: "Het was even wennen, maar na een week is dat schip achter je heel gewoon. Manoeuvreren met HRP is super; daar wint deze Friendship het niet van. Ofschoon de proefvaart ons het vertrouwen heeft gegeven dat we ook dit schip als een veertje tegen de wal kunnen krijgen."
De naam MCS Friendship zegt wat over hun samenwerking. De echtgenote van Sander Bosch ondersteunt de firma administratief vanuit het thuisfront in Franeker.

Durastyle
Met de afspraak "wij zorgen voor het schip en jij voor de woninginrichting", ging Diana Durinck-De Jong met haar bedrijf Durastyle op basis van Scheepsbetimmering Verveer aan de slag. Een vroege passie voor ontwerp, vier jaar studie Woninginrichting en een echtgenoot als Alexander Durinck (die verhuizen niet schuwt) heeft haar vroegere hobby getransformeerd naar professie. Ze creëerde in de Friendship-entree een verrassend welkom met een indeling en aankleding die zich onderscheiden in durf en kleur. Absoluut uniek is de opstelling van de schitterende Kuchenland-keuken, die tegen de achterwand is gesitueerd. In combinatie met de fraaie eet- en zithoek – omgeven door natuur op het behang – is sfeer, rust en ruimte ontstaan.
Interieurs ontwerpen is een boeiende marathon met de lifestyle van de laatste jaren; het vraagt voortdurend inspanning tot vernieuwing. Ultiem behaaglijke woninginrichting is boven op de actie zitten. "Trends volgen, ideeën opdoen, innoveren. Met aankleding en stoffen het interieur verwarmen. Visuele smaakpapillen associëren nu eenmaal met stijl en gezelligheid. Met een combinatie van deze aspecten krijgt elke woning zijn unieke karakter", aldus de op het water geboren Diane.

(Johan de Witte)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -