- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwMoseltank neemt mts Antwerpen in de vaart

Moseltank neemt mts Antwerpen in de vaart

- Advertentie -

Delen

De in Antwerpen gevestigde firma Victrol wil stapsgewijs, in goede samenwerking met scheepseigenaren, de vloot verder uitbreiden. Onlangs kwam de tanker Antwerpen van Moseltank in de vaart. Hij gaat voornamelijk minerale oliën vervoeren tussen Amsterdam en Rotterdam.

Moseltank vaart sinds 1999 voor Victrol. Het bedrijf heeft een aantal grote schepen, waaronder het mts Barcelona en het mts Navira. De Navira vaart voor major companies met zwarte producten en is sinds 2004 een vaste waarde in deze markt. De Barcelona vaart al jaren voornamelijk in Rotterdam en op de Rijn onder time charter voor een belangrijke klant van Victrol.

“Twee jaar geleden hebben we met een grote klant gesproken over de bouw van twee nieuwe, grote schepen onder time charter”, zegt Gisèle Maes van Victrol. “Een vereiste was dat deze schepen minimaal 5.000 ton zouden kunnen laden op Amsterdam. Het mts Antwerpen kan 5.250 ton laden.”

 Kwalitatief en veilig

Zowel Victrol als Moseltank voeren kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel. Maes: “Moseltank levert goede kwaliteit waarbij de praktische uitvoering van de vele veiligheidseisen de afgelopen jaren steeds op het voorplan stond.”

Op het mts Antwerpen vaart een deskundige bemanning, bestaande uit personen die al jaren bij Moseltank varen en mensen die nieuw zijn aangenomen vanwege hun ervaring op grotere schepen.

Het schip is 135 meter lang en 17,50 meter breed. Het heeft twaalf ladingtanks en zes Bornemann-pompen met een capaciteit van 300 m³ per uur. Het schip is afgebouwd bij TeamCo Shipyard.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -