- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwMps Adora: pure verleiding!

Mps Adora: pure verleiding!

- Advertentie -

Delen

Den Breejen Shipyard tekende een contract met Dunav Cruises voor een ‘future-proof cruiser’ met experimentele eigenschappen, die zich van bestaande uitvoeringen onderscheiden. Ofwel ‘avant-garde’ tussen boeg en spiegel.

Het schip is door Phoenix Reisen uit Bonn gecharterd. In de snelle wereld van rhinecruising presenteert deze nieuwe Adora zich als ’the last best’.

Het magnifieke interieur met zijn vele verrassingen in uitvoering en accessoires heeft een charme die gasten onmiddellijk verleidt. Phoenix Reisen suggereert: “Dazu ein Tropfen einer Rheinrebe auf dem Panoramadeck, was wil man nog mehr.

 

Verbindende factor

Het stijlvolle mps Adora heeft drie passagiersdekken met 78 grote hutten, die uitnodigen tot ontspanning en rust. Chique kamers worden overspoeld met licht, zijn comfortabel ingericht en bieden een aangename sfeer. Het comfort aan boord wordt gewaarborgd door een uitstekende klimaatbeheersing, hoogwaardige sanitaire en drinkwatervoorzieningen door Breman Shipping en state-of-the-art elektronica van SEKO Elektrotechniek.

De schitterende glazen AstraLift is een eyecatcher in de lobby en is naast royale trappen de verbindende factor aan boord. Passagierscomfort is óók kunnen kiezen tussen trap of lift. Deze Astralift onderscheidt zich in glasconstructies, ruimtebesparing, functionaliteit en uitstraling. De lift is zodanig transparant dat het zichtbaar opvalt!

De zeer lage uitloop van de lift maakt een verhoging in het bovendek onnodig. We zien een fraaie stuurhut, het zonnedek en het oceaankleurige zwembad met jacuzzifunctie. Na ook de schoonheidssalon en het healthcenter te hebben geïnspecteerd, kan je glimlach niet breder en ligt je vakantie vast.

 

Den Breejen

Voor Den Breejen is het alweer de tweede cruiser die dit jaar is opgeleverd en precies op het moment dat het seizoen van start gaat. Al snel lag de Adora op koers naar Linz.

De afbouwmarathon zit in de laatste maanden; als puzzelstukjes vallen dingen in elkaar tot het schip zijn uiteindelijke vorm krijgt. De dag van oplevering is de finish voor de werf. Medewerkers halen even adem.

Maar de computergestuurde plasmasnijmachine heeft snel en nauwkeurig met geringe warmte-inbreng alweer de frames voor een volgende nieuwbouw gesneden. De casco’s worden met nauwkeurige plaatvoering in één van de werkhallen gebouwd, door vaklieden met afkeer van stempels, hamers en dommekrachten. IJzer wordt hier bewerkt en niet mishandeld, beschadiging worden vermeden. De reparatieafdeling van Den Breejen beschikt midden in de Hardinxveldse scheepvaartindustrie over een eigen haven met twee stevendokken.

Vaareigenschappen

Alphatron noemt zijn product ‘The human touch in technology’. Een begrip dat door de passagiersvaart wordt omarmd. Doordat een Rhinecruiser per seizoen zo’n 4.000 uur op de teller zet, is apparatuur semicontinu in de running. Logisch dat de keuze op het meest betrouwbare merk valt en daardoor voor duurzaamheid ook de goedkoopste is.

Eveneens laat de relatief kleine investering van windowfilm zich snel terugverdienen. De isolerende en energiebesparende windowfilm houdt warmte zomers buiten en in de winter binnen.

Perpectief Windowfilm is alweer meer dan tien jaar actief in zonwerende glasfolies en rolgordijnen. Het bedrijf verbetert het leefcomfort aan boord.

Watermaker

Wat betreft de vuilwaterafgave is de Adora reeds uitgerust voor de aankomende wetgeving. De Promac-watermaker produceert 26 kuub per dag.

De voortstuwing bestaat uit twee Veth Z-Drive thrusters, type VZ-900-CR. Pon Power leverde twee Caterpillars 746 bkW (1000 pk) bij 1800 toeren en eenzelfde type als energie voor de Veth-Jet boegschroefinstallatie, type 4-K-1200. Ook voor de in totaal vier generatoren is het een Caterpillar-feestje. Aan de sprinklerinstallatie hangt het label van Knaack & Jahn Schiffbau.

tekst: Johan de Witte

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -