Avalon Envision: zicht op vakantie!

0

Met de Avalon Envision heeft Den Breejen Shipyard het 18e schip aan Avalon Waterways geleverd. Nummer 19, de Avalon View, is in aanbouw. Een waardevolle relatie die alles te maken heeft met bedrijfsstructuur, kwaliteit en – vanzelfsprekend – betrouwbare levertijd van de werf in Hardinxveld-Giessendam.

De entree biedt een onweerstaanbaar welkom. Magnifiek interieur ademt luxe, vrijheid en sfeer waardoor je de zin ontdekt van hetgeen zich onderscheidt van het dagelijks bestaan: vakantie!

De cruiser is 135 x 11,45 meter groot en telt 84 hutten. De Avalon Envision heeft twee dekken met panoramasuites, allemaal met kamerbrede ramen, die de ruimte veranderen in een openlucht­balkon.

De panoramasuites zijn 30 procent groter dan standaard en betimmerd met het totaalconcept van Willemsen Interieur & Scheeps­betimmeringen. Een one-stop-shop met ontwerp, concept, interieur, meubilair en aankleding – en dat in samenwerking met opdrachtgever en architect. Gezien de prestaties in de scheepvaartbranche, de interieurbouw, de woon- en winkelsector is Willemsen verbonden met stijl en trends en biedt het bedrijf een bijzonder kwaliteitslabel.

Comfort

Breman Shipping installeerde onder ander het sanitair aan boord… Schitterend! Seko Scheepselektro­techniek uit Hardinxveld was verantwoordelijk voor de gehele elektrische installatie. De stuurhut leverde EBR Marine Constructions, Alphatron deed dat voor de nautische apparatuur.

Het comfort aan boord wordt gewaarborgd door een uitstekende klimaatbeheersing, hoogwaardige voorzieningen en state-of-the-art elektronica. Vernieuwend hier aan boord is de zuiveringsinstallatie die het afvalwater schoner loost dan het rivierwater is.

Voor volgende schepen is er een studie gaande naar hybride voorstuwingsinstallaties. Twee Caterpillars met Veth Propulsion-thrusters brengen vaart in de Avalon Envision. Op 1 februari, ruim vóór de seizoenstart, is het schip aan Avalon Waterways overgedragen.

Boeiend vak

De scheepsbouwsector vraagt veel vakmensen, is dat bij Den Breejen Shipyard eveneens het geval?
Directeur Ilona Kamsteeg-den Breejen: “Goede vakmensen zijn altijd welkom. We hebben het laatste jaar veel stagiairs om jonge mensen kennis te laten maken met de maritieme sector. We zien hen als potentiële medewerkers en doen er alles aan om ze te winnen voor de techniek in onze mooie sector. Scheepsbouw is een boeiend vak en veel interessanter en schoner dan veelal wordt gedacht.”
“Met 27 bedrijven uit de regio staan we pal achter het programma Techniek Route om jongeren met de juiste leerstof te motiveren en de maritieme en technische ontwikkelingen van morgen te beheersen. De maritieme cluster in de regio is van wereldklasse en het is de uitdaging om dat zo te houden.”

Dus, wanneer een geschikte persoon werkt zoekt, heeft hij of zij vandaag nog een job?
“Zeker, bel of kom langs. Er is geen drempel.”

Hoe ziet de nieuwbouwportefeuille van de werf eruit?
“Comfortabel gevuld, we hebben de passagiersschepen Adora en de Avalon View in aanbouw, daarna loopt het met nog drie te bouwen riviercruisers uit naar 2021. Ook bouwen we dit jaar een aantal tankschepen af; die markt zit duidelijk weer in de lift. Reparatie heeft bij ons een permanent patroon, hoewel de vraag groeiende is. We maken altijd ruimte als het direct nodig is.”

Efficiënte scheepsbouw

Den Breejen Shipyard is een scheepswerf die zelf ontwerpt, snijdt, overdekt bouwt en opslaat om er vervolgens just in time een schip van te maken. Vanzelfsprekend repareert het bedrijf ook!

Logistiek is enorm belangrijk voor efficiënte scheepsbouw. Het toegepaste Lean-principe verkort de doorlooptijd en leert dat een proces continu verbeterd kan worden, met de focus op kwaliteit en klant. Leren van eigen handelingen en fouten, verspilling elimineren en iedereen in je werkomgeving respecteren is hoe wérk moet werken.

Zomaar een overpeinzing terwijl we bij Den Breejen acht schepen voor de wal tellen; de twee dokken zijn bezet: één door een nieuwe rhinecruiser, de ander door een offshore supply-schip. Aan de buitenkade ligt een cruiser in aanbouw.

Er is een stuk haven aangekocht van de gemeente, wat Den Breejen de nodige extra kaderuimte oplevert en meer faciliteiten biedt. Niettemin blijft er samenwerking met de gemeente voor het laden en lossen van de komende en gaande man.

Overigens, na het uitdiepen en slaan van een nieuwe damwand langs de kades moeten we niet verwonderd zijn als er straks ook kleine zeegaande cruisers afmeren voor herstel. Den Breejen Shipyard werkt!

tekst: Johan de Witte
foto’s: den Breejen Shipyard

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.