Moerdijk wil veiligste zeehaven zijn

0
Havenmeester Tim Steffens. (foto Port of Moerdijk)

“We willen niet alleen de duurzaamste zeehaven zijn, maar ook de veiligste. Ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen waarmaken.” Dat zegt havenmeester Tim Steffens in een interview op de website van Haven- en industrieterrein Moerdijk.   

Zeehavens zijn bijzondere plekken, vertelt Steffens. Aan de ene kant zijn ze goed voor de economie en tegelijkertijd haal je er ook risico’s mee in huis. Vanuit alle uithoeken van de wereld komen schepen aan. Wat hebben ze aan boord? Liggen er in het ruim inderdaad de goederen die op de vrachtpapieren staan? Ook worden op het haven- en industrieterrein allerlei soorten gevaarlijke stoffen verwerkt. Gebeurt dat altijd veilig? En hoe houd je criminaliteit en terrorisme buiten de deur?

Explosie in Beiroet

Veiligheid heeft vele gezichten. Zeker na de explosie in Beiroet is het goed om te weten wat Moerdijk anno 2020 aan veiligheid doet, aldus Steffens.

Hij vertelt onder meer over de nieuwe gezamenlijke aanpak voor veilige zeehavens, die overheidspartners en publiek-private partijen vorige maand presenteerden. Om de weerbaarheid en integriteit in en rond de Zeeuwse en West-Brabantse zeehavens te vergroten en daarmee criminaliteit tegen te gaan.

Lees het volledig interview. 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.