- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGratis leerpakket over binnenvaart online voor Duitse leerlingen

Gratis leerpakket over binnenvaart online voor Duitse leerlingen

- Advertentie -

Delen

Hoewel de binnenvaart voor de Duitse industrie en economie ontzettend belangrijk is, besteden scholen maar weinig aandacht aan dit thema. Samen met Logistikum Steyr heeft de Schippersbeurs Duisburg daarom een leerpakket over de binnenvaart ontwikkeld. Het staat gratis online ter beschikking.

“NRW zou er zonder binnenvaart compleet anders uitzien”

In Duitsland wordt jaarlijks zo’n 223 miljoen ton per binnenschip vervoerd, waarvan het grootste gedeelte in Noordrijn-Westfalen (NRW). Van de haven in Duisburg zijn circa 50.000 banen afhankelijk. De staal- en chemiesector zou zonder de scheepvaart vrijwel niet kunnen functioneren. Op het spoor- en wegennet is geen ruimte voor de massa goederen die jaarlijks met binnenschepen worden vervoerd.

“NRW zou er zonder binnenvaart compleet anders uitzien”, aldus Frank Wittig, voorzitter van de Schippersbeurs in Duisburg, die is ondergebracht bij de industrie- en handelskamer. “Ik vind dat iedere scholier dat moet weten. Maakt niet uit of hij in Duisburg of Bielefeld naar school gaat.”

In woord en beeld

Helaas komt de betekenis van de havens en scheepvaart in het onderwijs nauwelijks aan bod. Vandaar de samenwerking tussen de Schippersbeurs en Logistikum Steyr, een onderzoeksgroep aan de Fachhochschule Oberösterreich, die zich toelegt op onderwijsmateriaal. Hun gezamenlijk ontwikkelde leerpakket over de binnenvaart is geschikt voor zowel algemene scholen als beroepsscholen. Leerkrachten kunnen het aanpassen aan hun specifieke klas.

Scholieren ontdekken in tekst en beeld hoe modern en belangrijk binnenvaart is. Ze leren over de meest innovatieve onderzoeksprojecten, zoals de ontwikkeling van testvelden voor autonoom varen. Het pakket omvat ook video’s en links naar andere informatiebronnen.

Het materiaal is gratis en voor iedereen toegankelijk op www.quinwalo.de.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -