Ministerie informeert over LNG

0

Donderdag 13 september houdt het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een voorlichtingsbijeenkomst voor ondernemers in de binnenvaart die plannen hebben om LNG als brandstof te gaan gebruiken. Het ministerie wil met de bijeenkomst in Rotterdam duidelijkheid verschaffen rond de procedures die gelden voor schepen op LNG.

Procedures
Schippers, werven, motorleveranciers, (semi-)overheden en andere belangstellenden in de beroepsvaart worden tijdens de bijeenkomst over de regels en wetgeving geïnformeerd die gelden bij het (om)bouwen van een schip om op LNG te kunnen varen. Ook de ervaringen tot nu toe komen aan de orde. Inmiddels hebben drie LNG-aangedreven schepen de procedures doorlopen om op internationale binnenwateren te mogen varen. De benodigde aanbevelingen zijn onder voorwaarden uitgereikt door de CCR en de UNECE. Nog meer partijen hebben belangstelling getoond voor het bouwen van schepen op LNG.

Mts Argonon
Tijdens de bijeenkomst wordt toegelicht onder welke voorwaarden de aanbevelingen worden afgegeven en hoe het internationale traject werkt. Gerard Deen, eigenaar van het mts Argonon, het eerste binnenschip op LNG, vertelt over zijn ervaringen. Ook de Green Deal ‘LNG: Rijn en Wadden’ (waarover we in de vorige Binnenvaartkrant berichtten) wordt belicht.

Aanmelden
Het aantal deelnemers is beperkt. Daarom is aanmelden verplicht. Dat kan tot 10 augustus per e-mail naar BivaopLNG@minienm.nl o.v.v. organisatie en naam deelnemer. Vermeld in het bericht uw naam en die van uw bedrijf/organisatie.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.