Werk Beatrixsluis twee dagen eerder klaar

0

Tussen 23 en 28 juni heeft Rijkswaterstaat van de Prinses Beatrixsluis de derde van de vier hefdeuren en de hijskabels vlot vervangen. De scheepvaartstremming van een van beide sluiskolken werd bijna twee etmalen eerder opgeheven dan was aangekondigd.

Zaterdagochtend begon het werk met het loshalen van de op te knappen deur. Zondagochtend werd deze uitgehesen en maandagochtend werd de gerenoveerde deur teruggeplaatst. Aansluitend werden de hijskabels vervangen door nieuwe, werd de deur weer aangekoppeld en getest. Doorlopend zat alles mee bij de werkzaamheden en donderdagochtend rond 6 uur werd de deur weer vrij gegeven aan de scheepvaart. De stremming was oorspronkelijk gepland tot vrijdagavond middernacht.

Wachttijden
Schippers kregen te maken met wachttijden die op enkele momenten opliepen tot acht uur. Schippers zijn geïnformeerd via Twitter, SMS en een mobiele website. Ondanks de wachttijden ontving RWS geen enkele klacht. Recreatieschippers en kleine binnenvaartschepen kregen het advies om te varen over het Merwede­kanaal. "Van deze route is goed gebruik gemaakt", aldus Rijkswaterstaat. "De route Merwedekanaal door de Koninginnen­sluis en Zuidersluis is altijd een stuk sneller, plezieriger en veiliger voor de recreatievaart, ook zonder werkzaamheden."

De deuren worden om de beurt opgeknapt en komen alle vier aan de beurt. De nu weggehaalde deur komt begin 2013 weer gerenoveerd terug voor de vierde en laatste deurwisseling. De exacte periode is nog niet bekend.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.