- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMerwedebrug blijft in februari dicht door werkzaamheden

Merwedebrug blijft in februari dicht door werkzaamheden

- Advertentie -

Delen

Begin 2022 verricht Rijkswaterstaat onderhoud aan het fietspad op de Merwedebrug bij Papendrecht (N3). Daardoor wordt de basculebrug bijna een maand lang niet bediend.

De onderhoudswerkzaamheden starten op maandag 31 januari met het fietspad op de basculebrug. De brug wordt vanaf die datum niet bediend voor de hoge scheepvaart. Dat duurt tot en met zondag 27 februari 2022.

Voor lage schepen zijn continu twee onderdoorvaartopeningen beschikbaar. Tijdens het werk geldt een hoogte- en breedtebeperking. De scheepvaart wordt onder andere geïnformeerd via de berichten aan de scheepvaart (BAS-bericht).

Fietspad

De werkzaamheden aan het fietspad langs de Merwedebrug N3 bij Papendrecht beginnen op 31 januari 2022. Op 30 april 2022 is het vernieuwde fietspad weer open voor (brom)fietsers. De werkzaamheden vinden alleen plaats aan het fietspad, niet op de weg. Er wordt gedurende drie maanden gewerkt vanaf een ponton op het water.

Rijkswaterstaat vervangt de oude houten balken voor nieuwe balken en brengt een nieuwe verflaag aan op de stalen oplegpunten die vrijkomen bij het verwijderen van de oude balken. De nieuwe houten balken worden voorzien van een rode asfaltlaag.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -