Melding over afval scheepslading kan nu ook digitaal

0

Vragen en meldingen over afval van scheepslading bij het landelijke Meld- en Informatiepunt (M&I) CDNI deel B kunnen nu ook digitaal worden gedaan. Dat moet zorgen voor een snellere en efficiëntere behandeling. De optie om 24 uur per dag en zeven dagen per week telefonisch contact op te nemen blijft gewoon bestaan.

Het landelijke Meld- en Informatiepunt (M&I) deel B van Nederland is ondergebracht bij het Haven Coördinatie Centrum (HCC) van het Havenbedrijf Rotterdam. Dat is per telefoon bereikbaar via 010 252 10 00. Het digitaal meld- en informatieformulier is te vinden op de website van het Havenbedrijf.

 

Losverklaring

Het gaat bijvoorbeeld om meldingen of vragen over het invullen van de losverklaring, het reinigingsregime en de stoffenlijst. Meldingen voor handhaving worden doorgezet naar de betreffende verantwoordelijke instantie. De melder krijgt binnen een week een reactie op  de wijze van afhandeling.

Voor vragen en/of meldingen over deel A (olie- en vehoudend afval) en C (overig scheepsafval) van het verdrag kan men terecht bij Stichting Afvalstoffen Binnenvaart.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.