Marina Rijnhaven wordt steeds concreter

2

De plannen voor een jachthaven voor superjachten in de Rotterdamse Rijnhaven krijgen steeds meer vorm. Dat melden de initiatiefnemers van Marina Rijnhaven: maritieme bedrijven uit Rotterdam en de regio.

De initiatiefnemers spreken momenteel met veel betrokken partijen en hebben hun plannen aangeboden aan de gemeente. Ze hebben veel vertrouwen in het plan. “Er is een sterke behoefte aan hoogwaardige ligplaatsen in de omgeving van de jachtbouw-werven en Rotterdam is ook als ligplaats-locatie steeds populairder”, schrijven ze 6 juni in een persbericht.

Plek voor 26 superjachten

De bedoeling is dat de directe omgeving van de haven meeprofiteert. “Bij de planvorming wordt gezocht naar een maximale versterking voor de omgeving.” Het gaat onder meer om arbeidsplaatsen en aantrekkingskracht voor de horeca en dienstverlenende bedrijven in de buurt.

“Door de boulevard, openbare steigers en drijvend podium krijgt de Rijnhaven een dynamische toevoeging”, verwachten de betrokken bedrijven. Er moet plaats komen voor circa 26 superjachten.

Illustraties: Studiemodel Marina Rijnhaven

 

 

 

 

2 reacties

  1. Ooit was de Rijnhaven, dé thuishaven van binnenschippers, de plaatselijke horeca en andere middenstandsbedrijven floreerden. Nu moeten de binnenschippers, nog net niet, buitengaats voor anker komen. Denkt men nu echt dat de opvarenden van die superjachten de plaatselijke middenstand gaan `spekken`? Droom lekker verder!

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.