- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsManneken Pis in sluiswachtersuniform

Manneken Pis in sluiswachtersuniform

- Advertentie -

Delen

Manneken Pis heeft een nieuwe outfit. Het beroemde beeld in Brussel kreeg van de Haven van Brussel een sluismeestersuniform. Het cadeau werd gegeven ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de Haven van Brussel als gewestelijke vennootschap.

Manneken Pis kreeg het uniform 18 oktober aangetrokken. Het is bedoeld als eerbetoon aan de leden van de operationele diensten van de Haven van Brussel, van wie het beroep niet altijd goed bekend is bij de Brusselaars.
Di operationele diensten van de Haven beheren, onder het gezag van de havenkapitein, twee mobiele bruggen (de Buda- en de Godshuizenbrug) en twee sluizen (Molenbeek en Anderlecht). Er zijn 36 personeelsleden, van wie 25 sluis- en brugwachters. Zij beheren ook de scheepvaart in de haven en de veiligheid in het havengebied.

Ceremonie

Na een korte ceremonie op het stadhuis in aanwezigheid van Karine Lalieux, schepen van Cultuur, Toerisme, Grote evenementen en Openbare netheid, werd het nieuwe uniform van Manneken Pis onthuld aan het grote publiek. Dit gebeurde in aanwezigheid van de havenautoriteiten en het personeel, onder vrolijke begeleiding van de fanfare van de Meyboom.
Voorzitter Mohammed Jabourvan de Haven van Brussel zei ter gelegenheid van de schenking: “De sluismeesters van de Haven van Brussel hebben 24 uur op 24 en 365 dagen per jaar een uiterst belangrijke functie voor de stad. Ze zorgen niet alleen voor de goede doorvaart van schepen en dus voor het duurzaam goederentransport in Brussel, maar ze regelen ook het waterpeil van het kanaal. Daardoor kunnen overstromingen in het Brusselse stadscentrum meermaals per jaar vermeden worden.”

foto: Haven van Brussel

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -