- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVolgende week weer scheepvaart op de Maas

Volgende week weer scheepvaart op de Maas

- Advertentie -

Delen

In de loop van volgende week kan weer gevaren worden op de Maas tussen Sambeek en Grave. Dat heeft Rijkswaterstaat vandaag bekendgemaakt. De bouw van de tijdelijke breuksteendam achter de zwaar beschadigde stuw Grave ligt op schema. Met deze dam herstelt Rijkswaterstaat het waterpeil.

Vrijdag 20 januari zal de breuksteendam hoog en sterk genoeg zijn om te kunnen starten met het geleidelijk laten stijgen van het waterpeil. Maandagochtend zou dat ongeveer +7,00 meter NAP moeten zijn. Vervolgens laat Rijkswaterstaat het peil verder stijgen richting het oorspronkelijk niveau van +7,90 meter NAP.

Woensdag 18 januari is gestart met het plaatsen van zeecontainers om de middenpijler van de stuw te verlengen waar de tijdelijke breuksteendam op aangesloten wordt. Ook is er beton gestort om de stuwvloer te verstevigen.

 

Reparatie

Een belangrijke reden voor de keuze om de tijdelijke dam achter de stuw te bouwen, is dat de stuwvloer en rivierbodem bovenstrooms beschikbaar blijven, zodat er voldoende ruimte is voor het definitief herstel van de bestaande stuw.

De beschadigde jukken worden vanaf de bovenstroomse zijde verwijderd. Voor het repareren van de betonnen steunbokken wordt de beschadigde stuw tijdelijk deels drooggezet. Inmiddels zijn nieuwe onderdelen, zoals jukken, besteld voor het definitieve herstel van de stuw.

 

foto: Rijkswaterstaat

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -