Logistieke activiteiten ook in 2019 actueel

0

Bij het Bureau Voorlichting Binnenvaart zijn de logistieke werkzaamheden binnen Maatwerk Voorlichting Binnenvaart een vast en succesvol onderdeel geworden. De portefeuille aan opdrachten wordt steeds groter. Met een logistiek adviseur aan ons verbonden en sinds begin dit jaar ook een logistiek adviseur in dienst hebben we een vast team dat zich dagelijks inzet om (nieuwe) lading voor de binnenvaart binnen te halen. En met succes, want nog steeds zijn er nieuwe verladers en ladingstromen die hun weg naar het water vinden.

Projecten en opdrachten

Lopende projecten waar de advi­seurs dit jaar actief waren, zijn Overijssel, Lean & Green Off-Road, Gelderland en Zuid-Holland. De eerste drie opdrachten lopen ook volgend jaar door. Daarnaast hebben we dit jaar een opdracht gekregen van de gemeente Den Helder om te kijken naar potentiële lading­stromen die via de Kooyhaven zouden kunnen lopen. Hier zit voldoende potentie om ook volgend jaar nog mee verder te kunnen. Daar worden gesprekken over gevoerd.

Dan zijn we ook gevraagd door de Provincie Utrecht om ondersteuning te bieden bij de ontwikkeling van een beleidsvisie rondom goederenvervoer over water. Dit doen we in samenwerking met het EICB en deze opdracht wordt begin volgend jaar afgerond. Wellicht zit daar dan weer een vervolg in.

Tot slot hebben we een nieuwe opdracht verkregen vanuit het programma MIRT-goederencorridor voor het in kaart brengen van afvalstromen voor de corridors Oost en Zuidoost. Deze werkzaamheden starten in 2019.

Logistieke vragen

Naast de diverse logistieke projecten die we uitvoeren voor opdrachtgevers wordt het BVB vrijwel wekelijks rechtstreeks benaderd door bedrijven die in de onderzoekende fase wat meer informatie willen over de mogelijkheden van binnenvaart.

Dan zijn de logistiek adviseurs van het BVB ook actief bezig om te kijken naar de mogelijkheid suikerbieten weer over water te vervoeren. Dit is al eerder onderzocht en is toen niet echt van de grond gekomen. Gekeken wordt nu vooral naar stromen vanuit Limburg en Flevoland.

De verlader kijkt naar de moge­lijkheden vanwege het duurzaamheidsaspect en de alsmaar groter wordende congestie op de weg. We hebben hiervoor enkele scenario’s uitgewerkt die er haalbaar uitzien. Het ligt nu bij de verlader die hier intern weer draagvlak moet creëren.

 

Kantoorsluiting

In verband met de feestdagen is het BVB-kantoor op maandag 24 en maandag 31 december gesloten.
Namens de medewerkers en het bestuur wensen we iedereen heel fijne feestdagen en een voorspoedig 2019!

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.