Lentekriebels

0

Ga naar buiten en snuif de lentelucht op! Kijk om je heen en zie de knoppen weer in de bomen, de vogels die op zoek zijn naar takjes voor het maken van hun nestjes en de buren om je heen die zijn begonnen met het snoeiwerk in hun tuinen.

Straks met de Pinksterdagen zijn er weer diverse bloemetjesmarkten waar iedereen zich tegoed kan doen aan alle kleurenpracht. Hebben we net genoten van de gekleurde paaseieren; kan er straks genoten worden van prachtig gekleurde
tuinen.

Na al die koude dagen lijkt het wel of de mens zelf ook een soort van ontwaakt en ontspant. Even lekker, ook al is het nog met je jas aan, in het zonnetje zitten en genieten. Laat de zomer maar komen…

De vakantiebrochures worden bekeken en eindexamenscholieren focussen zich op een geschikte vervolgstudie. Voor sommige scholieren geldt ook nog de overweging of ze op avontuur gaan en uit huis gaan wonen of dat ze thuis blijven. Minder avontuurlijk maar wel comfortabel als je was weer gedraaid is en je natje en droogje klaar staan. Voor de aankomende uithuizige studenten volgt dan de zoektocht naar een studentenkamer of een woon/werkplek (aan boord) voor na de zomervakantie.

Diverse eigenaren van recreatie­vaartuigen waren in het Paas­weekend al druk bezig met het teren van hun boot want deze moe­ten eind april van de kant het water weer in.

 

Ook aan de SAB-balie is de ‘lente ingetreden’. Ieder jaar rond deze tijd worden er veel nieuwe dienstboekjes aangevraagd. Vaak is het een nieuwe lichting scholieren die een binnenvaartopleiding gaat volgen, maar ook veel jongeren die in de zomerperiode in de toeristensector willen werken aan boord van een rondvaartboot.

Na een paar vrije Paasdagen is het bij de balie vaak extra druk en is er nog maar net tijd voor hier en daar een sanitaire stop en een boterham met lunchtijd. Maar uiteraard wordt iedereen met alle genoegen geholpen om alles weer zo snel mogelijk op orde te hebben voor het nieuwe seizoen.

De SAB zal dit jaar weer aanwezig zijn op de beurs Maritime Industry, van 29 tot en met 31 mei. Dit jaar staat de SAB twee straten verderop, dichter bij de ‘binnenvaartstand’ (stand F104).

Heb je vragen? Bezoek gerust onze stand. We helpen je graag op weg.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.