Kunst in hal voormalige Scheepswerf Biesbosch

0

De grote hal van de voormalige Scheepswerf en Machinefabriek Biesbosch is dit jaar weer het domein van een tiental kunstenaars. Bij DordtYart worden werken getoond van Karen Sargsyan, Anja de Jong, Joost Rekveld, Giny Vos, Stéphane Cauchy, Paul Segers, Ajla R. Steinvåg, Thomas Bakker, Paul Devens en Jonas Wijtenburg.

Installatiekunst
De tien kunstenaars plaatsen een bestaand werk en bouwden een nieuwe installatie op locatie. DordtYart is met name geïnteresseerd in kunst die iets van doen heeft met wetenschap en techniek, zoals lichtkunst of bewegende kunstwerken. Ook gaat de voorkeur uit naar installatiekunst en kunst die een link heeft met de hal of de voormalige functie van de hal. Vakmanschap krijgt veel aandacht en waardering.

 

The Crossing van Paul Segers.

Anja de Jong, die een serie bestaande foto’s presenteert, start een onderzoek naar de voormalige Grote Waard. De Armeense kunstenaar Karen Sargsyan bouwt een installatie van mensfiguren. Paul Segers en Ajla R. Steinvåg werken voor het eerst samen en zoeken naar overblijfselen op de landtong. Joost Rekveld onderzoekt hoe mensen nieuwe zintuigen ontwikkelen.

Open atelier
Daarnaast krijgen bij DordtYart artists in residence de gelegenheid nieuw werk te maken in de hal. Dit jaar zijn er ook twee plekken beschikbaar voor net afgestudeerde Nederlandse kunstenaars.

 

Een detail van een kunstwerk van Stéphane Cauchy.

De kunstenaars zijn in de hal aan het werk en daardoor ontstaat een open atelier. Het publiek kan in gesprek gaan met kunstenaars en zien hoe een kunstwerk ontstaat. Ook biedt DordtYart voor liefhebbers een interessant lezingen programma van kunstenaars en verzamelaars.

De grote bovenruimte van de fabriekshal is bestemd voor presentatie van videowerken. Er worden zes videowerken getoond uit de collectie Dommering, de grootste particuliere videocollectie in Nederland.

Openingstijden
DordtYart 2014 duurt nog tot 29 september 2014. Publiek is welkom van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Het adres is Maasstraat 11, 3313 CR Dordrecht.

 

Waar ooit scheepsonderdelen werden gemaakt staan nu kunstwerken. Dit werk is van Jonas Wijtenburg.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.