- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKrimpense wethouder ziet wifi wel zitten  

Krimpense wethouder ziet wifi wel zitten  

- Advertentie -

Delen

De Krimpense havenwethouder Bart Prins laat een ‘site survey’ uitvoeren om te weten te komen of een wifi-netwerk voor de binnenvaartligplaatsen in de Sliksloothaven haalbaar is. Dat doet hij op verzoek van de fractie van de Stem van Krimpen. Fractievoorzitter Bert Luijendijk is daar verheugd over.

De firma Wentzo Wireless zal nu via Connekt opdracht krijgen om geheel kosteloos en zonder enige verplichting in kaart te brengen welke voorzieningen hiervoor in de Sliksloot moeten worden aangebracht, vertelt Luijendijk. “De eventuele aanleg zal onze gemeente overigens niets kosten, daar het ministerie van Infrastructuur & Milieu de aanlegkosten zal dragen. Een groot aantal gemeenten heeft reeds besloten hier gebruik van te maken en wij kunnen als binnenvaartgemeente hierbij natuurlijk niet achterblijven.”

Hotspots
Het locatieonderzoek moet volledige informatie bieden over hoeveel en waar de benodigde AccessPoints gerealiseerd worden en wat de jaarlijkse bijdrage van de gemeente aan de opgerichte stichting BinnenvaartNetwerkDiensten wordts. Die verzorgt de exploitatie, het beheer en onderhoud.
Bij een positieve uitkomst voert Wentzo Wireless ook de verdere realisatie/installatie van de wifi-hotspots uit, inclusief het plaatsen van masten die eventueel nodig zijn.

1500 euro per jaar
Volgens Luijendijk zal de gemeentelijke bijdrage naar verwachting zeer beperkt zijn: “Van Connekt heb ik begrepen dat 75 procent van de inmiddels aangemelde havens niet meer kwijt is dan 1.500 euro per jaar. De schippers betalen een maandelijkse abonnementsbijdrage voor deze toegangsmogelijkheid die ook in veel andere binnenhavens beschikbaar komt.”
Zo ontstaat breedbandige en laagdrempelige internettoegang via een gekoppeld netwerk van wifi-hotspots in binnenhavens. “Het zal de aantrekkelijkheid van de haven sterk verbeteren en het gebruik ervan positief beïnvloeden en dat past precies in het gewenste beleid”, zo benadrukt Luijendijk.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -