- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKrammersluizen: stremming duwvaartsluis duurt langer

Krammersluizen: stremming duwvaartsluis duurt langer

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat verwacht dat de zuidelijke duwvaartsluis van de Krammersluizen pas half mei weer beschikbaar is voor de scheepvaart. De sluis is sinds 28 maart gestremd door een vastzittende sluisdeur.

De noordelijke duwvaartsluis is door noodzakelijk onderhoud op woensdag 20 en donderdag 21 april tijdelijk ook enkele uren gestremd: van 18.00 tot 22.00 uur. Schepen die niet via de jachtensluizen kunnen worden geschut, moeten daarrdoor tijdens het onderhoud wachten of omvaren.

Tot half mei

Onderzoek naar de oorzaak van de vastzittende sluisdeur aan de zuidelijke duwvaartsluis heeft laten zien dat de onderrolwagen moet worden vervangen. Om dit te kunnen doen is een speciaal kraanschip nodig dat de sluisdeur kan uithijsen.

Het herstel van de sluisdeur is ingepland in de week van 9 tot en met 13 mei. Als de werkzaamheden goed verlopen, kunnen schepen vanaf half mei weer met de zuidelijke duwvaartsluis worden geschut.

Tot acht uur wachten

Rijkswaterstaat heeft naar aanleiding van de vastzittende sluisdeur de onderhoudsplanning aangepast “om de schutcapaciteit zoveel mogelijk te optimaliseren”. Het noodzakelijk onderhoud aan de noordelijke duwvaartsluis van 20 en 21 april kon echter niet worden verschoven.

De  beroepsvaart heeft flink wat hinder van de stremming. Wachttijden als gevolg van de stremming van de zuidelijke duwvaartsluis kunnen oplopen tot acht uur. De hoge mastenroute is nog wel beschikbaar via de noordelijke duwvaartsluis, maar met uitzondering van 20 en 21 april van 18.00 tot 21.00 uur. Kleinere schepen worden waar mogelijk ook geschut via de jachtensluizen op het Krammersluizencomplex.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -