Koopgoot aan de Maas

0

Met een inhoudsmaat van 155.889 Bruto Ton is de Independence of the Seas het grootste cruiseschip dat in 2018 aan de Wilhelmi-
n­akade afmeerde. Het deed Rotterdam twee keer aan: op 29 augustus en op 21 oktober.

Het luxueuze zeekasteel is 339 meter lang, heeft vijftien dekken en kan 4.375 passagiers herbergen. De thuishaven is Nassau. Die wordt in het winterseizoen regelmatig aangelopen. De Independence of the Seas maakt dan vanuit Fort Lauderdale cruises naar het Caraïbisch gebied. In de zomer doet het schip dat vanuit Southampton naar Europese bestemmingen, waaronder de Noorse fjorden, de Oostzee en ook Rotterdam.

De scheepsnaam is enigszins tegenstrijdig. Independence betekent onafhankelijkheid en om van de ene naar de andere haven te varen, kan je niet zonder zee. Toch heeft eigenaar RRCL (Royal Caribbean Cruises Ltd.) in Miami de vrijheid genomen het schip zo te noemen, maar de namen van de twee zusterschepen Liberty en Freedom of the Seas passen beter.

RRCL is een massacruise-aanbieder. Niet minder dan tien van hun 26 schepen staan in het rijtje van de vijftien grootste, waarvan de Independence of the Seas op plek 15 staat. De allergrootste is de Symphony of the Seas. Die meet 228.081 BT, is 361 meter lang en heeft 18 dekken, goed voor niet minder dan 6.680 passagiers en 2.200 bemanningsleden.

Ook de nagenoeg even grote nummers 2, 3 en 4 (Harmony, Allure en Oasis of the Seas) zijn van RCCL en aan boord van al die schepen is niets te gek. Naast ‘gewone’ voorzieningen zoals zwembaden, casino, bibliotheek, disco, theater, gym en spa, is er een klimrots, kunstgalerij, kunstijsbaan en surfsimulator. Ook kan je bungeejumpen, trampolinespringen en whirlpoolen ´aan de bar´. Voor uitzicht op de Royal Promenade, een koopgootachtige wandelavenue, kun je een speciale binnenhut boeken.

tekst: Cees de Keijzer
fotografie: Jan de Jonge

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.