Koninklijke onderscheiding voor Rob van Weelde

0

Rob van Weelde is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De Capelse burgemeester Frank Koen speldde de ondernemer dinsdag 1 oktober de bijbehorende versierselen op. Dit gebeurde in het kantoor van de Van Weelde Shipping Group in Capelle aan den IJssel. Die dag was de verraste Rob van Weelde veertig jaar aan het bedrijf verbonden.

Rob van Weelde wordt gefeliciteerd door burgemeester Frank Koen nadat die hem de onderscheiding heeft opgespeld.

Rob van Weelde ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn vele maatschappelijke verdiensten. Hij heeft zich volgens burgemeester Koen op velerlei manieren verdienstelijk gemaakt: als ondernemer, bestuurder op het terrein van de sport en op charitatief gebied.
Onder zijn leiding groeide de kleine scheepvaartonderneming uit tot een wereldwijd opererende rederij en makelaardij met een vloot van inmiddels dertig schepen. In Zuid-Afrika heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de werkgelegenheid door investeringen in wijngaarden en vakantiewoningen. Op het terrein van de cricketsport heeft hij als captain van het Nederlands team grote verdiensten en als voorzitter van de Rotterdamse vereniging VOC heeft hij de club naar een hoger niveau getild. Rob van Weelde verricht veel charitatieve activiteiten, zowel in Nederland als Afrika.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.