Komend weekend stremming duwvaartkolk Prins Bernhardsluis

0
(foto Rijkswaterstaat)

Rijkswaterstaat werkt van vrijdag 6 september 20.00 uur tot zaterdag 7 september 22.00 uur aan de Prins Bernhardsluis in Tiel. De hydrauliekslangen en de geleidewielen van de hefdeuren van de duwvaartkolk (de oostelijke kolk) worden dan vervangen.

Het gaat om preventief onderhoud. De westelijke (smalle) kolk blijft wel in bedrijf. De scheepvaart moet echter rekening houden met wachttijden of omvaartijden.

480 slangen

Eens in de zoveel tijd moeten de hydrauliekslangen en geleidewielen in de sluis vervangen worden. Bij het wisselen is bediening niet mogelijk en de stremming is onvermijdelijk, aangezien de hydrauliekslangen de deuren bedienen. De geleidewielen geleiden de sluisdeuren bij het omhoog en naar beneden gaan van de deuren. Het gaat om het vervangen van ruim 480 slangen.

Bij het af- en aankoppelen van de hydrauliekslangen worden extra beschermingsmaatregelen gebruikt, zoals olie absorberende doeken en opvangbakken, om milieuverontreiniging te voorkomen.

Stremming

De onderhoudswerkzaamheden aan de oostelijke kolk vinden plaats van vrijdag 6 september 20.00 uur tot zaterdag 7 september 22.00 uur. De wachttijden voor schepen kunnen oplopen tot meerdere uren.

De duwvaart vanuit Amsterdam richting Rotterdam (en omgekeerd) kan eventueel omvaren via de Lek en de Prinses Beatrixsluis. De duwvaart vanuit Duitsland richting Amsterdam (en omgekeerd) kan omvaren via het Pannerdensch kanaal en de Nederrijn. Bij Wijk bij Duurstede of Nieuwegein kan het Amsterdam-Rijnkanaal weer gevolgd worden naar Amsterdam. De westelijke (smalle) kolk is wel beschikbaar voor scheepvaart.

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.