Kolk Weurt West door kapot tandwiel dicht tot 13 januari

0
sluis Weurt
Sluiscomplex Weurt. (foto Rijkswaterstaat)

“Voor Weurt West is 2022 niet voorspoedig geëindigd.” Zo meldde Rijkswaterstaat een nieuwe stremming van de veelgeplaagde sluis. Die duurt in elk geval tot 13 januari.

Tijdens een reguliere inspectie van de tandwielen – die Rijkswaterstaat om de paar dagen uitvoert – bleek dat er materiaal van een klein tandwiel (oostelijk rondsel) in de aandrijflijn van het Waalhoofd verdwenen is. Op 30 december is Weurt West daarom stilgelegd. “Na vergelijk met eerdere inspecties hebben we gezien dat dit een toename betreft ten opzichte van eerder uitgevoerde inspecties”, aldus de vaarwegbeheerder.

Hoe verder?

Nadere inspectieresultaten moeten uitwijzen wat nu moet gebeuren. “Kunnen we nog verder met de bestaande rondsels en op welke termijn kunnen we dan weer in bedrijf met Weurt West? (…) Voorlopig staat de Waaldeur aan de grond en staat het BAS-bericht op stremming tot 13 januari.”

De Oostkolk is met volledige lengte 24 uur per dag in bedrijf. Gezien de waterstanden op de Waal is daar momenteel voldoende aflaaddiepte.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.