KNRM zet Rinus Redder in bij SAIL

0

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) presenteert zich tijdens Sail op haar tijdelijke reddingstation Zouthaven met een bijzondere gelegenheidsbemanning. Rinus Redder is de nieuwste vrijwilliger en hij weet zich tijdens SAIL 2010 gesteund door meer dan  honderd vrijwilligers per dag die zich belangeloos inzetten.

Tijdens Sail kunnen vooral de jonge bezoekers kennis maken Rinus Redder. Hij is een nieuw gezicht bij de KNRM. Als mascotte staat hij symbool voor de 1.100 redders die zich inzetten voor de Reddingmaatschappij. Rinus Redder is van het type ruwe bolster, blanke pit. Kinderen kunnen hem in levende lijve ontmoeten op Sail en zelfs met hem op de foto! Daarnaast is hij te volgen op Hyves.

Vrijwilligers
Naast Rinus Redder beschikt de KNRM dagelijks over meer dan 100 vrijwilligers die zich vanuit het reddingstation Zouthaven belangeloos inzetten om donateurs te werven en te collecteren voor het goede doel. In de stand van de KNRM kunnen mensen informatie ontvangen over het werk dat de KNRM al 185 jaar uitvoert: het redden van mensen op zee.
Daarnaast varen bemanningsleden van de 42 reddingstations van de KNRM op de operationele boten die, samen met de Koninklijke Marine, reddingdemonstraties in het Sailsation gebied verzorgen. Ook zorgen deze redders tijdens de andere demonstraties voor de veiligheid in het Sailsation gebied.

Oude reddingglorie
In de haven voor het tijdelijke reddingstation liggen naast de operationele schepen oude reddingboten die de historische waarde van de 185-jarige KNRM tot uitdrukking brengen. Roemruchte schepen, nu in particulier eigendom, die de rijke geschiedenis van de KNRM weerspiegelen. Mogelijkheid om terug in de tijd te stappen naar het reddingwerk van de vorige eeuw waar de mannen met zuidwesters en oliepakken in open boten hun werk deden.

KNRM-zomeractie
Deze zomer houdt de KNRM een grootscheepse zomeractie. Mensen kunnen met hun mobiele telefoon doneren: door KNRM te sms-en naar 4333 maak je eenmalig € 3,- over. De opbrengst gaat naar beschermende kleding voor de redders. Deelnemers ontvangen een actiecode die kan worden ingevuld op www.knrm.nl/sms. De actie loopt tot en met 5 september.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.