- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKNRM start campagne om watersport veiliger te maken

KNRM start campagne om watersport veiliger te maken

- Advertentie -

Delen

Dit pinksterweekend is de KNRM een watersportcampagne gestart: ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’. Daarmee wijzen de redders de fors toenemende watersport op het belang van een goede reisvoorbereiding om problemen op het water te voorkomen.

“Juist in deze tijd, waarin het coronavirus iedereen beperkt in zijn bewegingsvrijheid, is het verlangen voor velen om het water op te gaan groot. En doordat veel Nederlanders hun zomervakantie in eigen land zullen doorbrengen, zal de drukte op het water waarschijnlijk groter zijn dan in andere zomers”, zo licht de KNRM toe. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij staat 24/7 paraat om in actie te komen als er toch hulp nodig is.

Meest voorkomende ongevallen

De KNRM komt jaarlijks meer dan 2.000 keer in actie. Een groot deel daarvan is voor watersporters die door verschillende oorzaken in problemen zijn geraakt. Vaak zijn die oorzaken vermijdbaar. De KNRM gaat ervanuit dat alle watersporters goed voorbereid het water op gaan, maar doet in haar campagne een aantal aanbevelingen om problemen op het water juist te voorkomen.

Watersporters kunnen bij de KNRM een gratis digitale brochure aanvragen waarin de meest voorkomende ongevallen/ongemakken staan opgesomd (zoals motorstoring, man over boord, navigatiefout, onvoldoende kennis en ervaring) en hoe die eenvoudig zijn te voorkomen.

App

Een van de bestaande middelen waar de KNRM in de campagne ook naar verwijst is de app KNRM Helpt. In deze app vindt de gebruiker alle informatie voor een goede voorbereiding op een vaartocht. De app bevat weerinformatie, vaarkaarten, informatie over havens en veiligheid. Via de app kan in geval van nood gemakkelijk hulp gevraagd worden.

Net zoals de watersporter altijd op de KNRM kan vertrouwen, hoopt de KNRM op haar beurt weer op nieuwe donateurs te mogen rekenen. De KNRM is afhankelijk van donaties om het reddende werk te kunnen blijven doen. Daarom roept de vrijwilligersorganisatie in de campagne ook mensen op om donateur te worden en met een veilig gevoel te genieten van een heerlijk watersportseizoen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -