KNRM Lemmer redt schippersvrouw

0

De schippersvrouw van ms Laurina is donderdagochtend 19 november uit het water gered door KNRM Lemmer. Aan de IJsselmeerzijde van de sluizen was ze overboord gevallen tijdens het  afmeren.

‘Tijdens het manoeuvreren zag de schipper die achter het roer stond, zijn vrouw niet meer die op dat moment bezig was met de touwen voorop het schip’, vermeldt KNRM Lemmer op zijn website. De schipper sloeg alarm en de melding kwam om 06.41 uur binnen bij het Kustwachtcentrum, dat direct KNRM Lemmer alarmeerde. Ook de brandweer, politie en ambulance werden opgeroepen.

 

Onderkoeld

KNRM Lemmer spoedde zich met reddingboot Palace Noordwijk naar de Laurina om de vrouw te zoeken. Ondanks het donker zagen de vrijwilligers al snel dat de vrouw zich vastklampte aan een meerpaal waar ze op eigen kracht naartoe was gezwommen.

‘Omdat de watertemperatuur van het IJsselmeer gedaald is tot 11 graden, was de vrouw al zwaar onderkoeld geraakt en nauwelijks aanspreekbaar.’ De bemanning van de Palace Noordwijk heeft de vrouw uit het water gehaald en voorzien van warmtedekens om verdere afkoeling te voorkomen.

‘De sluiswachters waren ook op de hoogte gesteld van het incident, en zetten de sluis meteen open zodat de reddingboot met de vrouw door kon varen. Na de sluis is de vrouw overgedragen aan de ambulance.’

Later op de dag liet de schipper van de Laurina aan de KNRM weten dat zijn vrouw het goed maakte.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.