- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKabinet stelt gezant aan voor maritieme maakindustrie

Kabinet stelt gezant aan voor maritieme maakindustrie

- Advertentie -

Delen

De Nederlandse maritieme industrie heeft vanaf nu een eigen gezant: Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart. De oud-minister, prominent CDA-lid en momenteel burgemeester van Delft, is aangesteld door minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat.

De benoeming past in de plannen van het ministerie om een integraal nationaal maritiem industriebeleid en een sectoragenda maritieme maakindustrie (inclusief marinebouw) op te stellen.

Als gezant maritieme maakindustrie is Van Bijsterveldt-Vliegenthart “een tijdelijk bestuurlijk boegbeeld” en heeft ze een belangrijke rol bij de totstandkoming van de sectoragenda. “De gezant heeft een verbindende, signalerende en knelpunten adresserende rol en draagt zorg voor het opstellen van een breed gedragen sectoragenda met oplossingen die werken”, aldus minister Adriaansens.

Regionale scheepsbouwclusters

Als eerste stap in het traject naar de sectoragenda is er vandaag (14 maart) een rondetafelbijeenkomst. Die staat onder voorzitterschap van minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat. Ook Adriaansens en staatssecretaris Christophe van der Maat van Defensie nemen daaraan deel. Bij het integraal nationaal maritiem industriebeleid wil het kabinet ook aandacht schenken aan versterking en bescherming van de regionale scheepsbouwclusters.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -