- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsJürgen Albersmann gaat bij Contargo verder als CEO

Jürgen Albersmann gaat bij Contargo verder als CEO

- Advertentie -

Delen

De Contargo Groep reorganiseert haar managementstructuur. Daarmee wil de containervervoerder langs de Europese transportcorridors verder groeien en medewerkers relevante perspectieven blijven bieden, zo maakte het 7 februari bekend.

Op 1 maart gaat de wijziging in. “Van de dan nóg functioneler georganiseerde structuur moeten ook de klanten gaan profiteren”, aldus Contargo. De groep wil “het samenspel tussen vervoer en terminaldiensten verbeteren en haar processen binnen het gehele netwerk harmoniseren. Ook is de nieuwe organisatiestructuur bedoeld om de onderneming spoedig te digitaliseren en automatiseren.”

Rhenus

De raad van bestuur heeft Jürgen Albersmann benoemd tot CEO. “Wij zijn verheugd om vanaf maart 2023 een uiterst competente en ervaren leidinggevende persoonlijkheid aan de top van onze ambitieuze onderneming te hebben”, zegt Andreas Stöckli, bestuurslid van het moederbedrijf Rhenus.

“Dankzij zijn inmiddels bijna 10-jarige werkzaamheden als managing director binnen Contargo kent Jürgen Albersmann de onderneming op zijn duimpje. Bovendien heeft hij zo’n 25 jaar ervaring binnen de logistieke branche en is daarmee een kenner van de markt.”

Directie

Jürgen Albersmann zal samen met Marcel Hulsker, Thomas Löffler en Uwe Storch de directie vormen en verantwoordelijk zijn voor de duurzame ontwikkeling van de drie onderdelen: transport, terminalnetwerk en dienstverlening.

De uit Westfalen afkomstige Albersmann rondde in 1997 aan de Westfälische Wilhelms-Universität in Münster zijn studie economie af. In 2008 behaalde hij aan de Universität St. Gallen zijn Executive Master of Business Administration op het gebied van logistiek. Albersmann heeft jarenlange ervaring als leidinggevende binnen expeditie, goederenvervoer over het spoor en havenlogistiek.

2,1 miljoen TEU

Met een jaarlijks transportvolume van 2,1 miljoen TEU behoort Contargo tot de grote logistieke containervervoerders binnen Europa. Contargo integreert het containervervoer tussen de westelijke Europese havens, de Duitse Noordzeehavens en het Europese achterland. Contargo beschikt over 24 containerterminals in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland en kantoren in Duitsland, Nederland, België en Polen. Daarnaast exploiteert de onderneming eigen scheeps- en spoorlijnen. De 1.200 medewerkers zorgden in 2021 voor een jaaromzet van 566 miljoen euro.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -