- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekJongeren kijken rond in binnenvaart

Jongeren kijken rond in binnenvaart

- Advertentie -

Delen

Op dinsdag 19 maart 2019 vond de tiende BBL Informatiemarkt plaats. Tijdens deze informatiemarkt kregen jongvolwassenen die verder willen studeren in de combinatie leren en werken (BBL = Beroeps Begeleidend Leren) informatie over de mogelijkheden die de verschillende mbo’s in de regio Rotterdam bieden.

Bijna 1.000 jongeren die een BBL-opleiding willen volgen, maar nog op zoek zijn naar een leerwerkbaan, konden terecht bij een groot aantal potentiële werkgevers. Het BVB was ook aanwezig om de binnenvaart onder de aandacht te brengen en te vertellen over de mogelijkheden om te werken aan boord.

Het BVB kreeg veel vragen over wat het werken aan boord inhoudt en wat je qua opleiding nodig hebt. Ook over de carrièremogelijkheden en -kansen wilden de bezoekers van alles weten. Hier konden we goed antwoord op geven. Verder hebben we meer algemene voorlichting gegeven over de sector.

Beroepenfeest On Stage

Op donderdag 14 maart vond het beroepenfeest Heerenveen On Stage plaats. Binnenvaartondernemer en BVB-sponsor Theo Zeldenrust was aanwezig om de beroepen matroos en binnenvaartschipper te vertegenwoor­digen.

Aan het Beroepenfeest zit altijd een Doe Dag verbonden. Jongeren die op het Beroepenfeest interesse toonden in het beroep matroos konden dat aangeven en worden dan uitgenodigd een dagdeel daadwerkelijk kennis te maken met het beroep in de praktijk. Deze Doe Dag vindt plaats op 2 april. We zullen dan samen optrekken met de Maritieme Academie Harlingen en de jongeren uitnodigen aan boord van het opleidingsschip en meer vertellen over de mogelijkheden die de binnenvaart biedt.

Doe Dag On Stage Roermond

Dinsdag 19 maart vond voor Roermond on Stage de Doe Dag plaats. Twee jongeren hadden tijdens het Beroepenfeest aangegeven wel een keertje in de praktijk mee te willen kijken met de binnenvaart.

Wim van Look en Nico van Lent, oud-schipper en vrijwilliger in onder andere het Maas- en Binnenvaartmuseum in Maasbracht, ontving de twee jongens aan boord van de Gouverneur van Limburg. Ze kregen veel informatie over de binnenvaart, het varen, ze mochten zelf door de sluis varen en er is hen geleerd hoe je een touwtje vast maakt met een paalsteek. Zo’n twee uur waren zij even ondergedompeld in het varend bestaan en ze gingen enthousiast naar huis.

Onderwijsroute Zwijndrecht

Dinsdag 12 maart werd in Zwijn­drecht de Onderwijsroute verzorgd voor klas 1 van de vmbo-school LOKET Zwijndrechtse Waard. In twee groepen, een van zeven en een van twaalf leerlingen, konden ze tijdens een praktijkbezoek kennis maken met de binnenvaart.
Dit werd verzorgd aan boord van het opleidingsschip MATE. Dit schip dient normaal als leer- en werkplek voor jongeren die extra aandacht nodig hebben en
bereidt ze voor op een beroep in de nautische sector.

Deze Onderwijsroute werd verzorgd door Konekto en werd aan boord tevens begeleid door Koninklijke BLN-Schuttevaer en EXHO. Zij waren aanwezig om de jongeren kennis te laten maken met de binnenvaart en te vertellen wat er allemaal mogelijk is.

Het BVB heeft voor deze dag de VR-bril geleverd, zodat de bezoe­kers virtueel zelf een stukje konden varen, en divers voorlichtingsmateriaal om mee te kunnen geven. Het was een leuke, interactieve dag waarbij de binnenvaart toch een beetje is gaan leven bij deze leerlingen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -